Arsene anunță Săptămâna Patimilor pentru DNA: „Autorizații provizorii duse la instanțe după 3 ani și jumătate!”

Ionel Arsene face dezvăluiri și acuzații foarte grave la adresa unor procurori din DNA, susținând că au fost cauze în care autorizațiile provizorii (pentru interceptarea convorbirilor telefonice sau ambientale) ar fi fost duse la validare la instanțe cu întârzieri nelegale care ar fi ajuns și la 3 ani și jumătate.

„Incepe Săptămâna Patimilor și pentru DNA! Pentru că a venit momentul să le spună românilor adevărul: de ce au fost supravegheați 2.000 de judecători? Ce fel de justiție s-a făcut în această țară? Iată dovezile, chiar din interior: procurorii DNA au prezentat cu întârzieri semnificative, de chiar 3 ani şi jumătate, autorizaţiile provizorii pe care le emiseseră în anumite cauze pentru a fi confirmate şi, mai mult, chiar şi atunci când instanţa infirma aceste autorizaţii provizorii, nu s-a procedat la distrugerea acestor procese verbale, de redare a înregistrărilor care fuseseră infirmate”, acuză Arsene.

Președintele CJ Neamț și al PSD Neamț acuză un alt mecanism cel puțin discutabil: dosare mutate de la o structură teritorială la structura centrală doar pentru o zi, cât să fie obținute mandat pentru măsurile de supraveghere după care au fost re-transferate la structura teritorială, truc care ar ascunde faptul că structura centrală se baza pe acceptul unor judecători și deschiderea de dosare succesive  pentru aceeași faptă.

Au existat dosare aflate pe rolul unei structuri teritoriale care erau preluate la DNA central numai pentru o zi, pentru a se obţine mandat pentru aceste măsuri de supraveghere, după care, în aceeaşi zi, erau trimise din nou la structura teritorială de unde fuseseră preluată printr-o simplă adresă! Și, pentru a se prelungi peste limita legală durata acestor măsuri de supraveghere, erau create succesiv dosare vizând în esenţă aceeaşi faptă la care sigur erau aduse pentru a justifica o astfel de solicitare elemente minime de noutate.
Toate acestea au un nume: teroare. Pentru că asta a făcut statul paralel.
Aici nu vorbim despre politică sau despre teorii, ci despre viețile oamenilor. Despre un sistem care face mafia să pară o glumă. Vorbim despre oameni înregistrați, hăituiți, distruși.
Cine plătește? 
Și când?”, întreabă Arsene care este trimis în judecată în baza a două rechizitorii întocmite de DNA.

D.V.

Lasă un răspuns