Arsene anunță că au intrat containerele în țară! Nicio silabă despre aparatura medicală și despre ziua când Modularul va funcționa…

După cinci zile în care nu a mai spus o vorbuliță despre Spitalul Modular (pentru care CJ Neamț a alocat suma de 16 milioane de lei), Ionel Arsene a transmis astăzi un mesaj (evident, pe facebook, că sfetnicii lui l-au învățat, probabil, să nu mai utilizeze comunicatele de presă) în care anunță că au ajuns containerele furnizate de turci în România.

Doar containerele. Nicio silabă despre aparatura medicală!

<<Ieri după-amiază, convoiul care transportă containerele în care va funcționa această unitate medicală a intrat în țară. Păcat că a durat atât de mult deplasarea componentelor pe cale terestră, dar asta s-a întâmplat din cauza întârzierii la punctul de trecere a frontierei dintre Turcia și Bulgaria și a circulației cu multe restricții, pe teritoriul Bulgariei. De asemenea, procedurile vamale dintre cele două țări s-au desfășurat extrem de anevoios>>, spune Arsene, aruncând vinovăția spre vama turco-bulgară (așa, numai bine, să nu mai poată verifica nimeni) deși, la nivelul Europei au fost luate măsuri care prevedeau prioritate pentru transporturile cu medicamente sau echipamente legate de lupta anti-COVID.

Arsene nu spune nicio silabă nici despre momentul în care acest Spital Modular va fi total montat și funcționabil din toate punctele de vedere. Dar anunță că atunci (nu știm când), va putea fi degrevat Spitalul Județean de problematica COVID si vor fi realuate internările de bolnavi cronici:

<<În mandatul meu de președinte al Consiliului Județean este definitoriu ca pacienții să fie diagnosticați și evaluați corespunzător de către specialiști, iar prin înființarea acestei unități mobile vor putea fi tratați în cadrul ei oamenii infectați cu virusul SARS CoV-2.
Cu spitalul modular funcțional, va fi posibil să redeschidem Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț pentru internarea nemțenilor, indiferent de afecțiunile suferite, evitând astfel ca oamenii să mai fie redirecționați către alte unități sanitare din județ sau să fie amânați la tratamente și lăsați să sufere acasă, până la trecerea pandemiei de coronavirus>>.

Pe logica de mai sus – transferarea pacientilor COVID la Iași – ce nu spune Arsene este că s-ar putea face acest pas și acum, evident printr-o decizie a MS, în condițiile în care Spitalul de Boli Infecțioase de la Iași (unde au și fost tratați primii pacienti COVID din Neamț) nu are nicio treime din paturi ocupate.
De asemenea, Arsene omite și fatul că un alt spital modular al Guvernului, care va fi gestionat de IGSU, a început a fi montat de câteva zile la Bacău.

D.V.

Lasă un răspuns