Arsene, Agăleanu, Asaftei, spectatorii care nu agreează logo nou – „chivuţe locale”. Etichetă pusă de aplaudacii lui Cărbunariu…

Ionel Arsene, Cornel Agăleanu, Ion Asaftei, iubitorii de teatru cu păreri critice, presa locală şi toţi cei care nu s-au aliniat în doritul cor de închinători de ode pentru noua directoare a Teatrului Tineretului sunt nişte „chivuţe locale”. Aceasta e părerea clară a criticului de teatru Iulia Popovici, amică a directoarei Gianina Cărbunariu, exprimată tranşant într-un articol publicat în secţiunea Blogurile Adevărul („Crimele de lezmajestate“ ale unui tânăr director de teatru)
„… deja chivuţele locale plâng la bănuiala irosirii banului public, bazându-se pe faptul că teatrul remunerează munca şi pe schimbarea unei sigle, şi-i cer demisia” – scrie respectiva amică a directoarei TT, ducând în derizoriu şi ideea de îngrijorare faţă de cheltuirea banului public (sumele publicate de Vestea erau dintr-un document semnat de Cărbunariu) şi ataşarea afectivă a nemţenilor faţă de un simbol consacrat.

Iar întreg articolul respectiv (pe care vă invităm să-l citiţi integral dând click pe linkul de mai sus) e construit pe citarea unor pasaje (mai mult sau mai puţin fericite) din articole la care autoarea nu dă şi link (cum am făcut noi mai sus), tocmai pentru ca opinia publică să vadă şi ansamblul, nu doar un fragment.

Şi ca să fie treaba clară, articolul respectiv este distribuit pe pagina de facebook „Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ” care este gestionată la butonul aceleeaşi directoare TT.

Cititi si: JOS ZBURĂTORUL! Simbolul TT, aruncat la gunoi! Logo nou care seamănă cu cel de la Mall Galleria! Sau ce înseamnă noua identitate vizuală de 83.000 lei!
Consilierul judeţean Agăleanu: „PNL Neamț NU este de acord cu umilirea și distrugerea simbolului Teatrului Tineretului”! Petiţie online!
Arsene dezavueaza ferm deciziile directoarei TT! O somează public pe Cărbunariu să renunţe la logo infantil cu care a înlocuit Îngerul-Zburător
PACT ia atitudine în scandalul momentului: SOS Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ! Întrebări pentru Gianina Cărbunariu şi Ionel Arsene
Şi vicele Asaftei de la CJ nu e de acord cu „uciderea” Zburătorului! Şi avertizează: „E mult mai grav. Simbolul e doar începutul!”

Nota Bene – anunţată neoficial, conferinţa de presă care ar fi trebuit să aibă loc azi sau mâine la TT, a fost anulată – aceasta este informaţia care circulă în mediul jurnalistic nemtean. În respectiva conferinţă de presă ar fi urmat ca directoarea Gianina Cărbunariu să ofere răspunsuri clare legate şi de banii cheltuiţi in Festival şi cu privire la „decizia unilaterală” (cum a numit-o Arsene) de a arunca la gunoi sigla consacrată, cea cu Zburătorul.
Sursele Vestea spun că în locul conferinţei de presă va urma publicarea pe siteul TT a unui fel de execuţie bugetară. Care document ar putea genera nişte întrebări dar la care nu va avea cine răspunde, nefiind conferinţă de presă. Şi cică oricum ar urma ca în zilele viitoare, directoarea Cărbunariu să plece într-o delegaţie în străinătate. Nu, nu are legătură cu jobul de director de la TT, ci cu activităţi din agenda proprie…

Daniel VINCA

 

 

Comentarii Facebook