Arsene a propus, majoritatea a votat! Târg de Crăciun la Neamț, acces doar cu Certificat Verde!

Organizarea Târgului de Crăciun la Neamț, prin asocierea CJ Neamț cu Primăria și cu alți doi parteneri, a obținut astăzi majoritatea voturilor necesare din partea consilierilor județeni (20 voturi pentru, 15 împotrivă), în ședința extraordinară în care acest punct a fost cel mai important de pe ordinea de zi.
Proiectul a fost inițiat de președintele Ionel Arsene și prin votul de aziau fost validate și documentele anexe (care fac parte integrantă din proiect, conform legii).

Dată fiind starea de alertă actuală (cu mare probabilitate în a fi menținuță și pe perioada Târgului, 17 dec. – 2 ian.) și măsurile anti-pandemie valabile în această perioadă, dacă restricțiile nu vor fi schimbate, LA ACEST TÂRG DE CRĂCIUN VOR AVEA ACCES DOAR PERSOANELE DEȚINĂTOARE DE CERTIFICAT VERDE. Adică de CERTIFICAT DE VACCINARE sau TRECUȚI PRIN BOALĂ ÎN ULTIMELE 6 LUNI (care au fost luați în evidențele oficiale ale DSP).

Deși cei implicați în această asociere nu au menționat explicit obligativitatea CERTIFICATULUI VERDE, aceasta derivă din trimiterele la reglementările actuale și din asumarea realizării unui triaj epidemiologic (plus luarea în calcul a împrejmuirii perimetrului locului de desfășurare:

Paragrafele de mai sus sunt din mapa de ședință, de la proiectele votate azi.

Primul paragraf este chiar din Referatul de aprobare, semnat de președintele Ionel Arsene (integral mai jos):

Al doilea paragraf face parte din principala anexă a proiectului votat, Acordul de Asociere. Pentru precizia informației, precizăm că responsabilitatea triajului epidemiologic (și realizarea împrejmuirii perimetrale) sunt sarcini care revin Primăriei Piatra Neamț.
Deci prin voturile de azi ale majorității de la CJ (dar, anterior, și prin voturile majorității de la CL Piatra Neamț), cartoful fierbinte al triajului epidemiologic a fost plasat în responsabilitatea Primăriei Piatra Neamț. La fel și asigurarea pazei pe toată durata evenimentului.
Și, dată fiind dispunerea căsuțelor care vor fi închiriate către comercianți, tehnic vorbind, dacă organizatorii vor dori să respecte măsurile legale de triaj, nu prea au altă soluție în afară de împrejmuirea perimetrului. Adică de realizarea unui țarc la acest Târg de Crăciun.
În aceste condiții, este foarte posibilă apariția unor incidente clasice pentru această perioadă, adică încercarea de a intra din partea unor persoane care nu au Certificat Verde. Adică episoade de tămbălău care vor fi decontate de organizatori, dar mai ales de Primăria Piatra Neamț.
Ca fapt divers, menționăm că în anii anteriori, paza evenimentului era în sarcina Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare (instituție subordonată CJ), așa că este cel puțin ciudat de ce în urma negocierilor pe draftul de Acord de Asociere, în acest an, și paza dar și triajul epidemiologic au fost „înghițite” atât de ușor de „echipa Andrei Carabelea”.
Așa că, date fiind aceste măsuri excepționale și restricții aplicabile, cu siguranță că se anunță un Târg de Crăciun… cum n-a mai fost la Piatra Neamț.

D.V.

 

One thought on “Arsene a propus, majoritatea a votat! Târg de Crăciun la Neamț, acces doar cu Certificat Verde!

  1. Nevaccinatii sa fie bagati in tarcuri si tinuti pina in primavara, indiferent din ce motive nu s-au vaccinat.De ce sa nu avem si noi desteptii nostri care doresc globalizarea.La cate prostii a facut negustorul de la Grumazesti ce mai conteaza una.Raman surprins de votul obtinut.Speram ca mai sunt oameni care gandesc pozitiv dar m-am inselat.Inteleg ca este vorba de bani publici incasati si de la vaccinati si nevaccinati.Rog sa nu se mai foloseasca banii nevaccinatilor ca se poate lua virusul.

Lasă un răspuns