Arsene a măcelărit propunerea liberalilor de dublare a normei de hrană în Spital! Doar 5 lei în plus, precum Ceaușescu în decembrie 89!

Un oscior aruncat printre scândurile din gard, ca la niște câini de pripas: asta înseamnă cei 5 lei în plus votați astăzi de consilierii județeni nemțeni în ședința extraordinară, exclusiv pentru pacienții Covid 19. Alocarea diminuată față de propunerea inițială și doar pentru pacienții care suferă de o anumită afecțiune înseamnă, în termeni financiari, că niște băieți deștepți s-au gândit să nu fie prea afectat bugetul județului. Să rămână bani, după ce trece pandemia, pentru alte asocieri dubioase (gen Concursul de Dans), cu alți șefi dubioși de ONG-uri (gen Federația de dans Sportiv condusă de un ex-deputat PSD condamnat penal), pentru prestări servicii asigurate, cu dedicație de sateliți politici (gen controversata Floriana Jucan, susținătoare a interlopilor politici sau Bombardieri).

Faptele:

1.Ieri grupul consilierilor liberali (plus un PMP-ist) cerea ședință extraordinară cu proiect de dublare a tuturor alocațiilor de hrană pentru pacienții Spitalului Județean. Adică alocațiile de 10 lei să devină 20, cele de 13 să devină 26 și tot așa…
De ieri până azi s-a tot încercat blocarea proiectului. Inclusiv a fost sunat consilierul Florin Hopșa (liderul grupului PNL din CJ) de secretarul Daniela Soroceanu care „căuta tot felul de chichițe”. Din ce spune Hopșa, joaca de-a „dosarul cu șină” a ajuns până la nivelul pervers încât azi, de exemplu, a fost întrebat dacă își dă acordul pentru… anunțarea ședinței, „fiind vorba de date personale”. Nimic nou pentru secretarul județului, la fel proceda și cu PSD-iștii când slujea sub flamura politică a altui partid…
2.Azi are loc totuși ședința și nu putea lipsit exercițiul infantil de orgoliu, tip „dacă nu e proiectul meu, îl facem varză”. Arsene a propus amendament de doar 5 lei în plus la norma de hrană de 10 lei, exclusiv pentru pacienții Covid19. Majoritatea fragilă pe care o are (cum o are) a făcut să treacă amendamentul „feudal” (după cum îl caracteriza un alt ales județean) și, evident, proiectul final în forma măcelărită.

Manipulare sinistră: cu cifre cerute ieri Spitalului!

Amendamentul lui Arsene este tapetat, tot evident, cu cifre primite de la Spitalul Județean Neamț:

Nu trebuie să fii expert în administrație sau politică pentru a-ți da seama că reprezentanții Spitalului au comunicat ce li s-a cerut/dictat. „Cereți de la 10 la 15 lei. E ditamai majorarea de 50%!” – aceasta e maniera de lucru, în astfel de cazuri.
Foarte interesant e însă și altceva: adresa Spitalului are număr de înregistrare de AZI și răspunde unei ADRESE a CJ remisă… IERI.
Deci noroc că au anunțat ieri liberalii subiectul că, brusc, specialiștii din subordinea lui Arsene (secretarul județului plus directorii din CJ Neamț, ăia plătiți cu vreo 10.000 lei cash, lunar) s-au gândit ei să întrebe cum e cu norma de hrană la Spital. Deși șeful lor făcuse un frumoooos film de propagandă înainte de Paști, intitulat, sugestiv, „Mă angajez să asigur toate sumele necesare suplimentării normei de hrană!”. De ce Arsene și Directorii din CJ nu au trimis până ieri acea adresă în ciuda angajamentului manifest din data de … 5 aprilie? Deși în mai bine de 2 săptămâni Arsene și aceiași directori nu au făcut nimic în afară de titlul filmului? Evident, e vorba de întrebări retorice…

Mai jos, postările post ședință ale lui Arsene și Hopșa. Judecați singuri:

 

Iar mai jos, acel penibil film de propagandă, a la Goebbels, în care șeful CJ Neamț rupea cămașa de pe el de grija pacienților care primesc terci în loc de mâncare. Film din 5 aprilie, neurmat de nicio măsură concretă până ce liberalii au făcut ei proiect de HCJ.

 

D.V,