Arsene a bătut palma cu Micu! Şeful CJ promite finanţări pentru Spital, Casa Celibidache, handbal

Moment istoric joi, la Roman unde, în premieră după muuulţi ani de zile, preşedintele CJ Neamţ a stat la sfat cu primarul oraşului, ba chiar au şi vizitat obiective importante pentru cetăţeni (Spitalul Municipal etc) iar la final, în conferinţă de presă comună, au anunţat colaborări între cele două instituţii, finanţări care vor veni de la CJ Neamţ întru binele locuitorilor romaşcani.

Au fost date ca aproape certe finanţări pentru Spital (pentru achiziţionarea de aparatură dar şi pentru alte investiţii care ar creşte calitatea actului medical, confortul pacienţilor şi al angajaţilor), reabilitarea casei Celibidache, modernizarea unei grădiniţe care ar urma să devină birou de evaluare a persoanelor cu dizabilităţi, ba chiar şi susţinerea echipei de handbal cu bani de la judeţ.

Cum Vestea nu a fost invitată nici la vizita în teren şi nici la conferinţa de presă, redăm mai jos mesajele post-eveniment ale celor doi politicieni pe care, în acest caz. îi putem numi „corespondenţi speciali”.

Arsene: „Apreciez abordarea primarului Micu”

<<În urma discuțiilor pe care le-am purtat cu primarul Lucian Micu în ultimele luni, astăzi am făcut o vizită de lucru în municipiul Roman pentru a stabili detaliile proiectelor pe care le vom derula în comun.

În ceea ce privește Spitalul Municipal de Urgență Roman am stabilit cu primarul Romanului și conducerea unității medicale ca și priorități urgentarea demersurilor pentru punerea în folosință a mașinii TIM prin deschiderea unei a doua linii de gardă la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamt, cu punct de lucru la Roman, cât și întocmirea documentațiilor pentru extinderea spitalului în vederea asigurării spitalizării de zi și reabilitarea stației de epurare. Ne-am propus să realizăm aceste proiecte cu bani de la Guvernul României prin Compania Națională de Investiții.

Un al doilea obiectiv de mare interes pentru județul Neamț pe care l-am vizitat astăzi a fost Casa Celibidache, ce urmează a fi restaurată și protejată de Consiliul Județean Neamț tot cu sprijinul Guvernului României. Investiția se ridică la peste un milion de euro și prin ea ne dorim să punem în valoare patrimoniul cultural nemțean așa cum merită.

Tot astăzi, am convenit cu primarul Romanului să transfere fosta grădinița 11 din municipiu către Consiliul Județean Neamț, astfel încât să putem amenaja clădirea corespunzător și să organizam un birou al comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap pentru a veni în sprijinul beneficiarilor din zona Roman care la acest moment sunt nevoiți să vină la Piatra-Neamț pentru evaluări.

Apreciez abordarea primarului Lucian Micu asupra administrației și deschiderea acestuia pentru proiectele propuse. Buna colaborare dintre Consiliul Județean Neamț și Primăria Roman va fi resimțită în curând de romașcani prin rezultatele proiectelor pe care le vom implementa împreună>>.

Micu: <<abordarea de a pune pe primul loc interesul cetățenilor este cea corectă>>

<<Astăzi, la Roman, am primit vizita președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, la trei obiective de investiții pe care ni le dorim a le moderniza în acest parteneriat între instituțiile pe care le conducem. Așa cum se știe, Primăria municipiului Roman a încercat accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea Casei Celibidache, însă dintr-o interpretare birocratică proiectul nostru a fost respins. Prin discuțiile pe care le-am purtat la nivel administrativ cu președintele Ionel Arsene, cu consilierii județeni și consilierii locali, am convenit că acest obiectiv este unul important pentru Roman și județul Neamț, astfel încât el a fost dat în administrare CJ, clădirea fiind inclusă acum pe lista de priorități a Companiei Național de Investiții.

Un al doilea proiect pe care l-am stabilit împreună cu Consiliul Județean îl privește investițiile în unitatea sanitară de la Roman, care deservește nu doar municipiul, ci și comunele arondate, astfel încât responsabilitatea modernizării și investițiilor în serviciile de sănătate sunt o obligație ce ne aparține tuturor. Așa cum în trecut, Consiliul Județean a contribuit în a asigura fonduri pentru aparatură, sper ca acest parteneriat să continue și, de la an la an, să asigurăm condiții și servicii medicale cât mai de calitate pentru pacienți, dar și pentru cadrele medicale. Cred că în cel mai scurt timp, ambulanța TIM va putea fi repusă în funcțiune, iar săptămâna viitoare, la vizita ministrului sănătății Sorina Pintea, avem ocazia de a rezolva alte probleme punctuale din Spital.

Împreună cu Consiliul Județean, ne-am angajat să punem la dispoziție clădirea în care a funcționat grădinița nr. 11 și aceasta să fie transformată în centru de evaluare a persoanelor cu handicap, pentru ca acestea să nu mai fie nevoite să facă un drum până la Piatra Neamț. Apreciez în mod sincer deschiderea arătată de Consiliul Județean pentru a sprijini obiectivele de larg interes din orașul nostru și cred că abordarea de a pune pe primul loc interesul cetățenilor este cea corectă, singura care duce către dezvoltarea comunității>>.

D.V.

2 thoughts on “Arsene a bătut palma cu Micu! Şeful CJ promite finanţări pentru Spital, Casa Celibidache, handbal

  1. Asta este disperarea CJ ca Romanul a aratat ca ii doare undeva de Apa Serv si ii lasa fara bani daca semneaza cu cei de la Iasi! Bravo

Lasă un răspuns