Arme de colecție vechi de 100 de ani iau drumul Complexul Muzeal Județean – FOTO


Mai multe arme vechi, majoritatea recuperate în urma unor percheziții la Roman și Piatra Neamț, urmează să ajungă în vitrinele Complexului Muzeal Județean, informează un comunicat de presă remis de Inspectoratul Județean de Poliție.
Cele 14 arme – puști și pistoale – au fost ridicate în perioada 2010-2014, iar în ultimii ani au trecut prin mai multe procese de evaluare și valorificare. Recent, a fost obținut avizul pozitiv din partea Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor, astfel încât armele vor lua în scurt timp drumul Muzeului de Istorie.


Cinci dintre ele sunt de importanță istorică, având o vechime de peste un secol. Printre ele sunt și două pistoale Beretta, un pistpl Steyr din 1912, precum și o armă militară ZB, model 1924, marcată cu cifra regală. Tot cu acest însemn este marcat și un revolver Lebel, având încrustată cifra regală pe mâner.


În găsirea și preluarea armelor au fost angrenați lucrători de la Serviciul de Investigații Criminale, precum și cei de la Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. De valorificarea lor s-au ocupat, așa cum prevede legea, specialiști ai Serviciului Logistic.

Alex SÎRBU / Foto IPJ Neamț

Lasă un răspuns