Arestat pentru că a încălcat restricțiile ordinului de protecție! Violență și amenințare împotriva soției

Cercetat pentru nerespectarea prevederilor ordinului de protecţie, violenţă în familie şi ameninţare, un bărbat din Neamț a fost arestat pentru că a încălcat restricțiile ordinului de protecție, anunță IPJ Neamț.

„La data de 16 iulie 2021, bărbatul de 62 de ani, a fost prezentat Judecătoriei Piatra Neamț, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În fapt, la data de 15 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti au fost sesizați de către o femeie de 53 de ani, cu privire la faptul că fostul soț a încălcat ordinul de protecție.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, pe fondul consumului de alcool și a unui conflict izbucnit spontan, un bărbat de 62 de ani, din Săvinești, ar fi exercitat acte de violență asupra fostei soții, totodată adresându-i amenințări cu acte de violență”, precizează Poliția Neamț.

Astfel, bărbatul ar fi încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Piatra Neamț, la data de 18 martie 2021, prin care s-a dispus evacuarea acestuia din imobil, fiind obligat să păstreze o distanță de minim 100 de metri față de femeia în cauză.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea prevederilor ordinului de protecţie, violenţă în familie şi ameninţare.

V.N.

Lasă un răspuns