Arcan: Întâi INFORMARE şi PREVENIRE şi apoi AMENZI date firmelor!

Senatoarea Emilia Arcan anunţă că o nouă lege votată în Senatul României modifică substanţial relaţia dintre oamenii de afaceri şi „amendatori”. Prin „amendatori” înţelegând inspectorii de la diverse instituţii de stat a căror descălecare într-un control la o firmă însemna, automat, o amnedă, în special cea mai mare posibilă.

„Legea prevenției a fost votată în Senatul României, astfel că, o altă promisiune din programul de guvernare a devenit realitate.
Această lege a prevenției vine în sprijinul oamenilor de afaceri și obligă toate autoritățile cu atribuții de control să facă în primul rând, INFORMARE, EDUCARE și PREVENIRE, iar abia după ce sunt parcurse aceste etape, să ia măsuri împotriva celor care încalcă legea”, spune senatorul Emilia Arcan.

Legea preventiei a fost adoptata, marti, de plenul Senatului. Proiectul isi propune indrumarea companiilor care nu sunt in conformitate cu cerintele legale si acordarea unei perioade de 90 de zile pentru a se pune la punct, timp in care nu sunt sanctionate.

Senatul a adoptat acest proiect cu 98 de voturi „pentru”, iar Camera Deputatilor este for decizional.

„Inspectorii vor fi obligati ca pentru aceste peste 500 de contraventii sa aplice prevenire, sa aplice o parte de educare si indrumare si sa propuna un plan de conformare a celor care sunt controlati si sa le acorde o perioada de 90 de zile pentru a se conforma, pentru a intra in legalitate.
Aceasta lege atinge foarte mult companiile mici si mijlocii, discutam de acele afaceri de familie care nu intotdeauna au capacitatea sa cunoasca toate legile si absolut tot ce le intra in obligatii. In acest fel se va crea un mediu de afaceri mai prietenos si, din punctul meu de vedere, mai functional”, a declarat, in plen, reprezentantul Ministerului pentru Mediul de Afaceri.

Daniel VINCA

2 thoughts on “Arcan: Întâi INFORMARE şi PREVENIRE şi apoi AMENZI date firmelor!

  1. ce fotogenică e dna senatoristă! cinstea noastră și mândria e vajnic reprezentată de o fiică remarcabilă luptătoare pentru justiție si dreptate… mulțumim din inimă partidului conducător pe mărețe culmi de glorii personale…

Comments are closed.