Arcan, „împreună pentru depistarea şi tratarea diabetului!”

Senatorul PSD Emilia Arcan vine în sprijinul celor interesați de măsurarea glicemiei și a tensiunii, printr-o inițiativă care se va materializa la sfârșitul acestei săptămâni. Concret, o echipă de specialiști din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț va testa persoanele interesate de cele două probleme, la sediul PSD Neamț. Acest demers al parlamentarului nemțean are loc în contextul marcării Zilei Mondiale a Diabetului. Așadar, sâmbătă, 18 noiembrie, începând cu ora 8.30, cei care vor să își cunoască nivelul zahărului în sânge și tensiunea sunt așteptați la sediul PSD Neamț (Cabinetul Parlamentar Emilia Arcan, situat pe bulevardul Republicii, nr. 17, Piatra Neamț).

„Diabetul este o boală care se întinde îngrozitor de repede și pentru că nu doare, face foarte multe victime! Nefericirea este că sunt tot mai mulți români care suferă de diabet și printre ei sunt copii de vârste fragede! Pentru că este o boală extrem de periculoasă, e nevoie de prevenție și control și îmi doresc ca prin acțiunea de sâmbătă să reușim să venim în întâmpinarea celor care au nevoie de o întâlnire cu specialiștii. Fiecărei persoane testate i se va comunica rezultatul pe loc și se vor face interpretările de specialitate de către cadrele medicale care au răspuns inițiativei mele. Recomandarea specialiștilor este să nu se consume nimic înainte de măsurători“, a declarat Emilia Arcan, senator PSD de Neamț.

În fiecare an, pe 14 noiembrie, este marcată ziua Mondială a Diabetului. Din 2009 încoace, tema este prevenirea diabetului şi educarea cu privire la acesta.

V.N.

Comentarii Facebook