Arcadie Răileanu, ÎMPĂTIMIT DE…  

raileanu

… de natură, evident. Pentru că aşa se numeşte expoziţia expoziţia – „Împătimit de natură” – la care Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” invită publicul iubitor al accentelor de culoare. Va fi o adevărată aventură a privirii ce se poate consuma pe simezele Sălii „Cupola” a Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu”, unde este găzduită expoziţia cu titlul „Împătimit de natură”, după cum anunţă organizatorii.

Vernisajul va avea loc joi, 12 februarie 2015, la ora 13.30, în prezenţa autorului celor 29 de acuarele – Arcadie Răileanu şi a amfitrionului evenimentului – scriitorul Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ.

Cu o bogată activitate ca artist plastic, pe ambele maluri ale Prutului, Arcadie Răileanu a oferit, la Piatra-Neamţ, dincolo de creaţiile sale şi îndrumare pentru cei care se simţeau atraşi de lumea formelor în culoare, în calitate de coordonator al clasei de pictură din cadrul Şcoluu Populare de Arte a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”.

„Arcadie Răileanu oferă publicului o probă a adaptării sale la spaţiul nemţean, culoarea sa înviorează, realmente, peisajul. Cred că după Iulia Hălăucescu nimeni nu a vorbit pe limba acuarelei aşa cum o face dînsul…”, este “nota” dată de scriitorul Adrian Alui Gheorghe.

V.N. / sursa foto: Florin Mihai

 

 

 

 

Lasă un răspuns