Apetrii despre moartea lui Alexandru: „Cu un rictus de hienă, autoritățile vor mima compasiunea”

Moarte lui Alexandru (tânărul ars în explozia din Piatra Neamț, de pe 31 octombrie) are două efecte, consideră jurnalistul Gabriel Apetrii: arată cum pamenilor le este răpită și ultima șansă la viață de un sistem corupt, incompetent și mincinos, pe de o parte și, pe altă parte, este un motiv pentru politicienii ipocriți să iasă la rampă cu lacrimi de crocodil.

<<Alex, tânărul care a suferit arsuri grave săptămâna trecută, după explozia din blocul din Piatra-Neamț, a murit astăzi. A murit printre străini, departe de casă, pe un pat de spital din Belgia. Abandonat de o țară în care s-a născut fără voia lui.
Alex a murit nu o dată, ci de două ori. A doua oară a murit umilit, batjocorit, răpus de sistemul criminal din România care, în final, s-a spălat pe mâini bucuros că nu îl mai are în grijă.
Prima dată, elicopterul SMURD „nu s-a putut ridica” de la Iași ca să îl preia din Piatra-Neamț, din cauza condițiilor meteo. Care condiții??? Era senin, vânt aproape zero, umiditate zero!!! La câteva zile, un elicopter SMURD de la Târgu Mureș vine la Piatra-Neamț trecând munții, în condiții meteo mult mai dificile (ceață, vânt, umiditate, curenți turbionali). A bătut cineva dintre autorități (locale, județene) cu pumnul în masă? A făcut vreun raport? O plângere la ministere? Evident, nu. De ce să își riște funcțiile.
În Belgia, Alex a ajuns după 30 de ore, și după ce presa a răbufnit. Dar tot s-a întârziat câteva ore decolarea spre Charleroi din cauza unei datorii a statului român, de 18.000 euro (da, optsprezece mii), către spitalul belgian.
Medicii din Charleroi au constatat că Alex a venit cu multiple infecții luate din spital (Piatra-Neamț sau Iași). Infecții care, cel mai probabil, i-au fost fatale. Sună cunoscut….nu?
Eforturile medicilor au fost în zadar>>, spune jurnalistul.

Gabriel Apetrii consideră că, în fond, Alex, ca mai toți românii simpli, a fost condamnat de politicienii și argații lor pentru care oamenii nu sunt decât niște cifre și că respectivii impostori vor ieși în această perioadă „cu rictus de hienă” cu mesaje publice în care vor folosi această tragedie pentr a mai câștiga simpatie politică: <<Alex a plecat, astăzi, dintre noi și probabil se întreabă, acolo de unde este, cu ce a greșit ca să fie condamnat la moarte de niște indivizi aflați trecător în funcții de conducere, și incompetenți, pentru care noi nu mai suntem de mult ființe ci niște numere.
Exact ca la Colectiv.
Acum, cu un rictus de hienă, autoritățile (locale, județene și naționale) vor mima compasiunea, vor posta mesaje sfâșietoare, aproape să crezi că Alex le era prieten. Da, hiene.
În câteva zile se va așterne liniștea. Vom uita, pe rând, această dramă. Așa cum am făcut-o cu Colectiv.
Până în ziua când iar va avea loc o nenorocire. Și iar un elicopter nu se va ridica de la sol. Și iar vom ajunge în spitale cu o boală și vom pleca cu cinci să ne tratăm în altă țară. Și tot așa…
De ce? Pentru că nouă pare să nu ne mai pese atâta vreme cât lăsăm mereu o mână de indivizi să ne umilească, să ne omoare. Oameni buni, treziți-vă!!!>>.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Apetrii despre moartea lui Alexandru: „Cu un rictus de hienă, autoritățile vor mima compasiunea”

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca…Totusi, sa nu lasam demagogii sa se foloseasca de aceasta tragedie!Problema reala este ca nu s-a gasit un loc pentru acest tanar intr-un spital din Romania!Nu este admisibil ca , dupa ce statul a cheltuit milioane de euro pentru saloane de arsi sa nu se gaseasca un loc pentru o singura persoana!Cat despre infectii, acestea puteau fi cauzate si de ranile suferite in incendiu, asa ca sa nu ne grabim cu sentintele…

  2. Imi vine sa musc din cineva, de ciuda….de neputinta… Era un tanar dintre noi, dintre nemteni. Oare numai „Dumnezeu sa-l ierte!” putem spune?
    Avem copii si stam si ne uitam… si acceptam multe… si le lasam o tara care nu ne place nici noua.

Lasă un răspuns