Apelul Vestea pentru parlamentarii nemţeni: Nu-i trădaţi pe românii din Transilvania!

Parlamentarii români sunt chemaţi în aceste zile să voteze drepturi pentru minoritatea maghiară care exced normalitatea, fiind vorba – după cum opininează specialiştii – de o discriminarea pozitivă pentru etnicii maghiari în defavoarea românilor.

Câteva dintre prevederile de care se vorbeşte de ieri încoace

-15 Martie, Ziua Limbii Maghiare… declarată de statul roman,
-bacalaureat diferenţiat pentru etnicii maghiari (care beneficiază deja de locuri dedicate în universităţi de stat, subvenţionate de statul roman, la care elevii români nu au acces)
-permisiunea arborării Steagului Secuiesc pe clădiri oficiale
-coborârea de la 20 la 10 la sută a pragului populaţiei minoritare, pentru folosirea limbii maghiare în administraţie

etc devoalează un adevărat scenariu de enclavizare a judeţelor cu populaţie consistent maghiară, care poate avea drept consecinţă depupularea acestor zone de către români.

Coincidenţa face ca toate aceste măsuri să apară în agenda publică şi în agenda Parlamentului fix înainte de votarea moţiunii de cenzură, situaţie care este considerată anormală în condiţiile în care voturile parlamentarilor UDMR pot înclina decisiv balanţa.

Să fie vânzarea românilor din Transilvania de către proprii politicieni preţul pentru ca un lider sau altul să aibă “guvernul meu”?

Este problema politicienilor din parlament cum rezolvă criza guvernamentală dar este problema tuturor dacă românii din Transilvania, prezentul şi viitorul acestora, vor fi monede de schimb pentru un negoţ politic de cea mai joasă speţă.

Vestea cere, în numele cititorilor acestui site, parlamentarilor de Neamţ să nu voteze astfel de prevederi discutabile în actuala conjunctură. Domnilor deputaţi şi senatori de Neamţ, nu-i trădaţi pe românii din Transilvania sub imperiul acestor momente încărcate de orice altceva numai de interes pur românesc, nu!

Votaţi moţiunea cum doriţi, vom vedea ce guvern vom avea şi apoi este timp destul să analizaţi şi drepturile minorităţilor dintr-un proiect de lege care stă în Parlament din perioada 2005-2006!

Publicăm mai jos fotografiile tuturor parlamentarilor de Neamţ, într-o ordine aleatorie (numele pozelor de pe net) cu speranţa că, înainte de a fi membri PSD, sau PNL, sau USR, toţi aceşti nemţeni trimişi în Parlament de nemţeni sunt ROMÂNI.

Aşa să ne/vă ajute Dumnezeu!

Daniel VINCA

5 thoughts on “Apelul Vestea pentru parlamentarii nemţeni: Nu-i trădaţi pe românii din Transilvania!

  1. toti executa ordinul dat de partid.nimeni nu risca sa fie exclus din partid.vedeti vreunul in stare sa aiba coloana vertebrala si sa zica eu votez cum imi dicteaza propria constiinta si binele tarii.acela in viata lui nu va mai aparea pe listele partidului pentru alegeri.nici macar munteanu nu risca cu toate ca la varsta lui ar merita.

  2. Felicitari pentru demers! Sa-i vedem cat de mult ne respecta pe noi, cei care i-am trimis in Parlament. Sper sa nu dovedeasca faptul ca sunt fricosi si sa asculte Dragnea si Arsene. Din pacate, toata lumea le cunoaste nivelul de pricepere si independenta.

  3. Corectă și rapidă reacția presei nemțene, unii (de la un alt cotidian) chiar în contradicție cu afinitățile pe care le au.
    Nici nu poți aștepta altceva de la PSD. Sunt în stare să-și vândă și copiii pentru a rămâne la ciolan. Și dacă ne uităm la lista cu parlamentarii de neamț vedem că este cel puțin unul care în campania electorală ,,defila” cu patriotismul strigat în gura mare și nu oricum ci îmbrăcat în uniformă de polițist (http://newsallert.ro/cine-sunt-posibilii-ministeriabili-din-judetul-neamt). Vedeți acum vreo reacție ,,patriotică” la acest Păturică?

  4. Felicitări Vestea pentru acest apel ce trebuie privit cu extrem de mare interes şi aplicat de parlamentarii nemţeni dacă vor să ne demonstreze că le pasă şi iubesc România cu românii ei!!! Felicitări şi respect parlamentarilor din Ardeal şi Banat care au luat deja atitudine!

  5. Iaca na, belea! Iaca na, ca PSD nu a facut troc cu UDMR si nici nu i-a tradat pe romani si nici nu si-au vandut copiii. Iaca na!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.