Apelul preotului Roman: „Hai să ajutăm familia căreia i-a ars casa. A fost o nenorocire… Au trei copii!…”

UPDATE: Cont Iban: RO94BRDE280SV63844702800 (Apetrei Militia)

Preotul zăneştean Roman Ceachir face un apel la toţi românii cu suflet să dea o mână de ajutor familiei Apetrei din Zăneşti căreia ieri i-a ars casa.

„E o nenorocire ce a fost aici. Cei doi soţi au 3 copii şi o singură leafă, a soţiei, că barbatul a rămas fără loc de muncă acum puţin tmp. Au 3 copii, de 4 ani, de 11 ani şi de 14 ani. Eu îi voi ruga duminică pe enoriaşi, la slujbă, să dăm dovadă de solidaritate şi voi vorbi şi cu alţi preoţi din comună să facă la fel… Le-a ar toată agoniseala”, spune preotul.

Ieri, la ora incendiului, în casă era doar copilul cel mic, de 4 ani. „Este coleg la grădiniţă cu copilul meu. Dimineaţă, era traumatizat. L-am luat în braţe, am vorbit cu el, l-am încurajat, i-am făcut o sfântă cruce”, mai spune preotul.

La sfaturile vecinilor, femeia a plecat mai devreme în oraşul vecin Roznov să deschidă un cont bancar ca să fie pentru cei care doresc să facă o donaţie în bani. „E bine primit orice. Şi bani, şi materiale de construcţie. Orice. E mare nenorocire pentru ei”, mai spune preotul Ceachir.

Casa care a ars ieri este amplasată la Drumul Naţional, chiar lângă clădirea fostului sediu de CAP de comună.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns