Apaserv, plângere penală la DNA, miza 6 milioane lei. Angajați acuzați pentru pierderea unui proces…

Compania județeană Apaserv va face o plângere penală la DNA împotriva unor angajați (actuali dar și foști) pe care îi acuză de îndeplinirea defectuoasă a obligațiilor de serviciu cu consecințe deosebit de grave asupra societății, a declarat Constantin Iacoban (președintele C.A.) pentru Vestea.net.

Miza acestei plângeri o reprezintă suma de peste 6 milioane lei (mai mult de un milion de euro) plătite de companie unor firme private care au realizat lucrări în cadrul programului de extinderi rețele apă și canalizare. La un moment dat (istoria e de acum câțiva ani), beneficiarul Apaserv și furnizorii de lucrări nu s-au înțeles cu privire la numite decontări, firmele private (constituite într-o asociere) au mers în instanță și au câștigat procesul și astfel compania de apă a fost obligată să facă acele plăți.

Actuala companie are suspiciuni că unii angajați ai companiei nu au apărat real interesele Apaserv. Ar fi vorba de cei care la vremea respectivă au semnat diverse hârtii (recepții, de exemplu) dar și de cei care ar fi contribuit deficitar la apărarea intereselor în instanță. În acel proces, la un moment dat, a fost angajată și o firmă de avocatură dar „avocații au lucrat și ei cu probele și hârtiile puse la dispoziție – sau nu! – de angajații companiei”, spun cei de la Apaserv.

Urmează ca această plângere penală să fie definitivată luni, să fie prezentată marți de către conducerea operativă în ședința C.A. și apoi înaintată DNA, a mai precizat Constantin Iacoban.

D.V.

Lasă un răspuns