Apaserv confirmă OFICIAL retragerea de pe municipiul Roman! De pe 15 iulie, OUT!

Compania județeană Apaserv confirmă cât de OFICIAL se poate retragerea de pe municipiul Roman după ce, în urmă cu câteva săptămâni, fel de fel de fete și băieți (sateliți de partid) tot aruncau informații false în spațiul public („no, stai că Apaserv contestă în instanță”, „no că trebuie numărate țevile și durează 2 ani” etc).
Într-un comunicat de presă postat pe pagina de facebook a companiei (dar netrimis și pe mailuri la presă, așa cum este normal / de ce mai iau lefuri cei de la Comunicare?), Apaserv confirmă nu doar faptul că această retragere (și operațiunea de predare-primire) se realizează ci că termenul limită este 15 iulie.
În respectivul comunicat, compania nemțeană informează pe romașcani despre proceduri și solicită clienților (asociații de proprietari, firme, case etc) accesul la căminele de branșament pentru citirea contorilor în vederea emiterii facturii finale (de regularizare).

Mai jos, comunicatul Apaserv:

„IN ATENTIA UTILIZATORILOR SERVICIULUI PUBLIC DE ALIMENTARE CU APA SI DE CANALIZARE DIN MUNICIPIUL ROMAN
PE ACEASTA CALE VA INFORMAM ASUPRA URMATOARELOR:
Prin Hotararea Consiliului Local nr. 302/18.12.2023, Municipiul Roman a decis delegarea serviciului public de alimentare cu apa si de canalizare catre un alt operator regional. In data de 20.06.2024, prin Hotararea ARSACIS nr.24, s-a aprobat si semnat Actul Aditional nr.6 la contractul de delegare, act ce prevede la art.1 faptul ca Municipiul Roman a delegat catre Apavital SA gestiunea serviciului de alimentare cu apa si de canalizare.
Prin urmare, Compania Judeteana Apa Serv SA nu mai are delegat serviciului public de alimentare cu apa si canalizare aferent Municipiului Roman.
Aplicand prevederile Regulamentului serviciului de alimentare cu apa si de canalizare consolidat si armonizat pentru intreaga arie de operare, aprobat prin Hotararea nr. 17/26.06.2023 a ADI AQUA NEAMT si ale Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare nr. 28/13144/10.08.2009,
Tinand cont de adresa Municipiului Roman nr. 48909/13621/02.07.2024,
Va aducem la cunostinta ca , incepand cu data de 15.07.2024, Compania Judeteana APA SERV S.A. nu va mai furniza/presta serviciul de alimentare cu apa si/sau de canalizare in Municipiul Roman.
Va rugam sa asigurati accesul reprezentantilor companiei la caminul de bransament pentru citirea contorilor, in vederea emiterii facturii de regularizare a serviciului furnizat. Precizam ca aceasta actiune va avea loc in perioada 05 -12 iulie 2024.

Va multumim pentru colaborare!

COMPANIA JUDETEANA APA SERV”

În lumina acestor informații, rămân 2 întrebări.

1.Prima e mai soft: De ce Apaserv a postat comunicatul de mai sus doar pe facebook și nu l-a remis și pe mail (așa cum face cu anunțurile de oprire a apei) către presă? Este evident că șansele ca un jurnalist să pescuiască o informație de pe facebook (o piață publică infernal de mare) este considerabil redusă față de cazul cînd acea informație ajunge în mailuri de redacție. Dovadă că, de ieri până azi, nicio entitate media din Neamț nu a publicat respectiva informație.

2.A doua e de esență: Cât timp va mai fi ținut în brațe Vlad Angheluță, directorul Apaserv de protectorii lui? CJ este acționarul majoritar, PSD controlează și va controla CJ, așa că este evident că decizia de numire și de păstrare a acestuia este una politică.
Este de notorietate relația specială Daniel Harpa (primar Târgu Neamț, președinte PSD Neamț, președinte ales CJ Neamț) și Angheluță.
Dincolo de relații personale și de fair-play-ul dintre două persoane, totuși vorbim de interesul public major iar dovezile care arată mediocritatea managerială a lui Angheluță curg gârlă (spre deosebire de apa de la robinete care e cu funcționare/pauză). Amintim câteva „realizări mărețe” de tip „marca Angheluță” (în acest context se poate citi și „marca PSD”):

a.Este unul dintre cei responsabili de ratarea POIM-ului. Deși apoi a apărut într-o conferință de presă unde recita mari succese pe același subiect. Și unde a mințit nonșalant, spunând că a fost accesată toată finanțarea când, real, în contract apărea doar 5% din suma de 311 milioane lei. Apoi a refuzat să dea acel contract presei (la solicitarea expresă Vestea, invocând nevoia de accept de la MIPE, deși chiar în contract se preciza că documentul e public).
Apoi deși la emisiuni spunea cum duduie POIM-ul, în întâlniri pe la primării comunale recunoștea că „POIM-ul e un eșec„.

Apoi contractul POIM a fost reziliat tot în stil Angheluță, adică pe șest: EXCLUSIV! Angheluță a ascuns și asta! Contractul POIM pentru Apaserv a fost REZILIAT!

Surse apropiate de zona politică acreditează ipoteza că toate aceste mașinațiuni cu informațiile în spațiul public ar fi fost comise de el din dorința de a fi util partidului în campania electorală.

b.în mandatul lui se consemnează cel mai mare eșec real, cu referire strict la migrarea clientului Roman de la Apaserv la Apavital.
Ca și cotă de piață, Romanul reprezintă undeva la 15-20%, după cum spun unele surse.
În aceste condiții, rezultă întrebarea logică cum va acoperi Apaserv, de pe 15 iulie încolo, acele cheltuieli care nu țin cont de rulaj. Adică cu salariații din TESA, cu lefurile directorilor *(dar și cheltuieli conexe, gen mașini, secretare etc) sau cu indemnizațiile celor din CA…
Logica și bunul simț spun că toate acestea ar trebui diminuate instant cu același procent de 20%.
Da, există varianta ipotetică (dar puțin credibilă) ca Angheluță, ca manager de succes, să fi perfectat deja contracte cu clienți care să acopere deficitul realizat prin rezilierea cu Romanul. Evident că sună a glumă, nu?

În loc de concluzie, o revenire la punctul a. de mai sus.
În vinerea dinaintea alegerilor, Apaserv (adică Angheluță) a dat un mesaj care anunța oprirea apei la Piatra Neamț pentru ziua de … marți.
Deci firma care altădată umple netul de comunicate care anunță oprirea apei în 20 de minute (sau chiar instant), acum anunța cu 4 zile înainte.
Evident că unii de pe la PNL au crezut că o fi vreo strategie PSD ca să ostilizeze electoratul din Piatra Neamț (anunțul era pentru capitala de județ) dar au fost și minți prin PSD care știind că „Apaserv=PSD” nu au digerat prea conform excesul de zel.
Legenda zice că întrebat fiind de unii PSD-iști ce e cu acest exces de zel care seamănă a panică electorală, Angheluță ar fi recitat aria cu „legea ne obligă să…”.
Deci brusc, fix înaintea alegerilor, Angheluță și-a adus aminte de Lege. de acel concept pe care îl călca în picioare când dă anunțuri cu apă oprită în 20 de minute sau când refuza să facă public INSTANT un document de interes public major în cuprinsul căruia era prevăzut faptul că e vorba de conținut public.

E clar că nimeni nu poate contesta legăturile lui Angheluță cu PSD dar la fel declar devine faptul că acesta are, în paralel, și propria agendă.
O agendă care calcă în picioare imaginea partidului (treaba PSD!) dar și interesul public major ca Apaserv să fie condusă de un manager competent.
Că, vorba aia: nu e vorba „decât” de apă…
Iar episodul din ajun de alegeri poate sugera și faptul că Angheluță își punea problema supraviețuirii lui (la Apaserv) în caz că nu ar fi câștigat alegerile „protectorul Harpa”.

D.V.