Apaserv, BĂTAIE DE JOC la adresa ortodocșilor pe vechi! Apa întreruptă în zilele de Revelion și Sfântul Vasile!

Cum ar fi fost dacă majoritarii care sărbătoresc Crăciunul și Anul Nou în zilele clasice ar fi rămas fără apă la robinete în județul Neamț? Probabil că ortodocși, catolici și atei (mai ales cei care înjură religia dar nu refuză Crăciunul) făceau război civil, spărgeau geamurile la Apaserv…

Iată însă că minoritatea religioasă a ortodocșilor pe stil vechi nu se bucură de același respect din partea Companiei Județene care anunță pentru azi și pentru mâine intervenții și întreruperi de furnizare a apei reci în lanț.

Pentru cei care nu știu, pe 13 ianuarie este Revelionul pe vechi iar pe 14 ianuarie este prima zi a Anului Nou pe vechi , deci și Sfântul Vasile pentru credincioșii respectivi. Iar în ultimele ore curg așa, în flux continuu, aceste anunțuri care arată maximum de respect pentru zecile de mii de ortodocși pe vechi din Neamț:

Și, pentru ca treaba să fie clară, în condițiile în care ortodocșii pe vechi sunt mai tradiționaliști deci mai pretabili în a sărbători în familie astfel de zile și sărbători, doamnele din Piatra Neamț care au soții cu numele Vasile și sunt pe vechi, mâine seară trebuie să-și fugărească invitații mai devreme din casă, ca să apuce să spele vasele: 

”Compania Judeţeană APA SERV S. A. Neamţ  anunţă beneficiarii săi că pentru realizarea unor lucrări de videoinspecţie la magistralele de aducţiune a apei in scopul identificării punctelor cu pierderi de apă se va furniza apă cu presiune redusă ajungând la oprire totală începând din ziua de marţi 14 ianuarie 2020 de la ora 23:00 în următoarele zone:
– în municipiul Piatra Neamţ de la intrarea dinspre Bicaz până la pârâul Cuiejdi (Pod Spital şi Pod Piaţă) inclusiv în cartierul Dărmăneşti şi strada Orhei;
– în comunele Alexandru cel Bun, Gârcina, Girov şi Dochia; 

NU VOR FI AFECTATE:
– Spitalul Judeţean Neamţ şi Spitalul Bisericani şi nici zona aval de la Pârâul Cueijdi de la pod Spital si pod Piaţă până la Zăneşti inclusiv.
Estimăm că operaţiunile de reîncărcare a reţelelor vor începe miercuri 15 ianuarie 2020 ora 13:00 şi din motive de echilibrare hidraulică a sistemului furnizarea apei potabile se va relua cu presiune redusă în ziua de miercuri 15 ianuarie 2020 ora 24:00, urmând ca echilibrarea hidraulică a reţelelor şi furnizarea în condiţii optime de presiune şi debit să se încheie în data de joi 16 ianuarie 2020 ora 24:00. Ne cerem scuze  tuturor utilizatorilor afectaţi şi mulţumim pentru înţelegere”, se arata in comunicatul Apaserv.

Unul din cartierele afectate de mesajul de mai sus este Precista, din Piatra Neamț, unde trăiesc mare parte a celor din comunitatea lipovenilor din oraș (care, evident, sunt crestini pe stil vechi).

Dacă de la directorul tehnic al Apaserv, Gheorghe Neculae (cel pensionat după o lună de activitate, cu mega-primă de pensionare încasată și… rămas în continuare pe funcție) nu prea poți avea așteptări, această sfidare la adresa ortodocșilor pe vechi este cel puțin ciudată venind și dinspre managerul Apaserv, Vlad Angheluță, de loc din Tîrgu Neamț, zonă în care există mulți creștini de rit vechi.

Ca fapt divers aceste intervenții ale Apaserv programate fix în aceste zile reprezintă și un bobârnac dat mediului de afaceri din zona turismului, județul Neamț fiind una din destinațiile preferate pentru această perioadă de turiștii din Republica Moldova care aleg să-și petreacă astfel propriul Revelion…

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns