Antrenament pentru pompierii pietreni

hotel2 

Joi, 20.11.2014, începând cu ora 13:00, pompierii pietreni au efectuat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren cu tema Acţiunea Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, în cazul producerii unui incendiu la o clădire înaltă, la un hotel din municipiul Piatra Neamţ. Scopurile exerciţiului au constat în antrenamentul militarilor şi al personalului hotelului pentru reacţia în situaţii de urgenţă şi îmbunătăţirea colaborării între instituţiile care au atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Conform scenariului, la ora 13:00, un angajat al hotelului a anunţat că, la etajul al şaptelea, s-a produs un incendiu, în urma căruia o persoană a fost surprinsă într-un apartament şi că s-a creat panică în rândul clienţilor hotelului.

La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 30 de subofiţeri, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, o autospecială de descarcerare şi autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţimi (autoscara).

Pompierii au acţionat pentru limitarea efectelor incendiului, pe următoarele direcţii:

evacuarea persoanelor de la etajele inferioare celui incendiat, pe scările obiectivului şi liftul de incendiu;

salvarea persoanei care a fost surprinsă în incendiu şi a persoanei ce se afla la etajul opt în timpul producerii incendiului şi s-a evacuat pe terasa hotelului, de către echipajele de   pompieri-alpinişti;

două dispozitive de protecţie din interiorul hotelului,  unul pentru etajele superioare, altul pentru etajele inferioare;

un dispozitiv de stingere a incendiului, realizat din exteriorul clădirii;

un dispozitiv de protecţie din exteriorul clădirii, pentru a stinge flăcările ce ieşeau pe geam, care puteau duce la extinderea  incendiului către etajele superioare, folosind autoscara.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns