Anton arată “funia Dragnea” adversarilor: “Suspicionez că PSD va incerca să fraudeze votul !”

monica anton

Şi consilier local dar şi avocat, Monica Anton aruncă, preventiv poate, suspiciunea de tentativă de fraudare a votului de către adversarii de la PSD.

Într-o perioadă în care, dincolo de declaraţiile voit curajoase pe subiectul Dragnea, social-democraţii au destule motive să sufle şi în iaurt, aruncarea pe piaţă a unei suspiciuni de către consilierul-avocat e un mai mult decât un mesaj, e o avertizare.

Pentru Monica Anton, noua bătălie demarată de PSD este deja marcată de bănuieli cu privire la posibilitatea folosirii unor practici neortodoxe: “Suspicionez ca PSD va incerca sa fraudeze votul din Sedinta consiliului local din 18 mai 2015, suspiciune argumentata pe de o parte prin faptul ca la sedinta din 30 aprilie 2015 au fost supuse votului consilierilor aceleasi proiecte care au fost respinse cu votul a 13 consilieri. De la data de 30 aprilie 2015 pana 18 mai 2015 PSD-ul prin initiatorii proiectuilui din 18 mai nu au adus nici un fel de argument care sa defineasca o situatie diferita fata de cea din 30 aprilie si atunci se pune problmea care dintre cei 13 consilieri isi va schimba optiunea de vot si pe baza caror argumente.

Pirueta juridică în care, de la suspiciunea de fraudare (care duce cu gândul, în primul rând la ideea de furt) se ajunge la argumente care care ar putea schimba intenţia de vot (un fel de fraudă cu mănuşi de catifea) duce, mai mult decât direct la cazul Dragnea. Preşedintele executiv PSD a fost condamnat (în primă instanţă) la un an cu suspendare tocmai pentru că ar fi orchestrat frauda la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu prin promisiunea sau oferirea unor avantaje. Cu Dragnea au fost trimişi în judecată alţi 74 de inculpaţi.

D.V.

 

 

 

Lasă un răspuns