Antistres electoral / SUPERCONCERT LA KM 0

km 0

Un adevărat moment antistress îţi este garantat, vineri seara, de la ora 21, la Pub KM 0. Invitaţii lui Cristian Zlăvoc sunt Sir Blues Vali Răcilă (chitară) şi Florin Bejan. Afişul evenimentului promite un JAM SESSION de neuitat sau, altfel spus, câteva ore în care poţi uita şi de bătălia electorală, şi de ratele la bancă, şi de alte cele…

Cu aerul său de rătăcitor pe Mississippi, virtuozitatea i-a adus lui Vali Răcilă şi supranumele de “bluesmanul cu 20 de degete”. „Am ales blues-ul pentru că este cea mai simplă, cea mai directă şi cea mai apropiată formă de muzică de sufletul omului. Nu ştiu de ce unora li se pare complex, pentru că este foarte, foarte simplu, deoarece acest gen de muzică, practic, ca tehnică, se naşte din trei acorduri. În fine, de ce blues? Blues, pentru că ăsta mi-a sunat în ureche, încă de când eram mic copil, ăsta mi-a atins inima”, declara Sir Blues într-un interviu.

„Vali Răcilă este omul liber care aduce cântecul blues mai aproape de noi și prin emoție, se apropie cel mai mult de spațiul în care acesta s-a născut, de spiritul și inocența pionierilor acestui gen musical” – România Actualităţi.

Florin Bejan este şi el un nume consacrat în peisajul jazz @ blues contemporan. Unul din proiectele derulate de el, Black Coffee, s-a bazat pe parteneriatul cu un colaborator statornic, Tiberiu Ioniţă, dar şi cu nemţeanca Cătălina Culbece.

……………………. parteneri media: Tele M Neamt; vestea.net …………………..

Termenul de jam session (traducerea mot-à-mot din limba engleză ar fi „sesiune aglomerată”) se referă la acțiunea de a improviza o piesă muzicală de către muzicieni care nu obișnuiesc să interpreteze în formula respectivă și care, într-un context relativ familial, construiesc linii melodice noi bazându-se numai pe inspirația de moment.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns