Ansamblul Ţinutul Zimbrului deschide spectacolul de la Zilele orașului Târgu Neamț

Frumoșii tineri păstrători de tradiții din cadrul Ansamblului folcloric Ţinutul Zimbrului, patronat de Asociaţia Ansamblul Ozana, sunt cei care astăzi, dau tonul spectacolului din prima zi de la zilele orașului Tîrgu Neamț. Perechile de dansatori și soliștii vocali din trupa manageriată de către Ionela Brănișteanu vor încânta publicul cu suite de dansuri populare dar și cu portul popular.
Membrii ansamblului sunt cei care și anul acesta continuă proiectul ”MÂNDRI CĂ SUNTEM NEMȚENI”, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Neamț.
“Mândri că suntem nemțeni”, „vizează în special perpetuarea folclorului local şi judeţean prin organizarea unui eveniment în vederea punerii în valoare a portului  și dansului popular nemţean . De asemenea se urmăreşte stimularea potenţialului artistic creativ şi interpretativ, descoperirea şi atragerea în competiţie a unui număr cât mai mare de persoane cu înclinaţii artistice prin festivalul organizat, ce are menirea de a promova valorile judeţului Neamţ”, a declarat Ionela Brănișteanu.
Activitatea debutează în data de 8 septembrie, la ora 17 cu o paradă a portului popular nemțean , pe traseul Casa Culturii Ion Creangă – Primăria Tîrgu Neamț – Parc Cetate.
Ora 18 – 20 Desfășurarea spectacolului folcloric oferit de Ansambluri Folclorice din Județul Neamț. În cadrul acestei activităţi se va urmări prezentarea unor suite de dansuri populare specifice locale sau specifice zonei de provenienţă a fiecărui ansamblu participant. În calitate de gazdă, Ansamblul Folcloric “Ținutul Zimbrului” va deschide spectacolul.
Ora 20 –  Ansamblurile participante beneficiază de o noapte de cazare care incepe cu o Șezătoare folclorică la foc de tabără, organizată  pentru ansamblurile participante; o seară dedicată șezătorilor de altădată într-un cadru natural, în jurul unui foc de tabără, la care fiecare ansamblu va contribui cu povestiri și legende din zona de proveniență a fiecăruia.

Elena CRISTEA

Lasă un răspuns