Ansamblul Floricică de la Munte, după mitingul PSD: „Pe bani, pentru orice partid!”

Ansamblul Floricică de la Munte al Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare are principala rațiune de a fi promovarea tradițiilor autentice dar își propune și realizarea din venituri proprii către diverși beneficiari, indiferent de opțiunile politice ale acestora – asta explică în esență un comunicat remis de instituția respectivă care explică de ce ansamblul respectiv a fost pe scena mitingului PSD de la Iași.

Ansamblul Floricică de la Munte al Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare a susținut zilele trecute un spectacol la Iași, ducând în fața publicului dansul și portul popular din Neamț. Printre obiectivele instituției sunt cele de a promova și de a valorifica patrimoniul cultural imaterial. Asigurarea venituri proprii este una dintre obligațiile din contractul de management. Astfel onorăm orice solicitare care se potrivește cu obiectul nostru de activitate fără să ne intereseze apartenența politică a celor care ne propun diverse colaborari, atâta vreme cât prin aceste activități ne îndeplinim misiunea și asigurăm, legal, venituri proprii”, punctează comunicatul respectiv. 

Mesajul este însoțit și de o imagine (vezi mai sus) cu factura de 4500 lei emisă de Centru pentru PSD Neamț, iar în factură se face referire și la un contract existent între cele două părți.

Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare este o instituție care funcționează în subordinea CJ Neamț. Instituția administrativă județeană este condusă de social-democratul Ionel Arsene și nu este un secret că și directoarea centrului (Carmen Nastasă) face parte din același partid.

Aserțiunea „fără să ne intereseze apartenența politică a celor care ne propun diverse colaborari” din comunicat este susținută de faptul că de-a lungul timpului, inclusiv în anii în care acest Centru este condus de Nastasă, instituția a participat la diverse manifestări – inclusiv zile de comune – în localități în care primarii aveau diverse culori politice. Și PSD, și PNL, și PMP etc.

Chiar în urmă cu 2 zile (deci post miting PSD de la Iași) același ansamblu folcloric a participat la Balul Gospodarilor de la Răucești, comună al cărei primar este membru PNL.

Ieri, deputatul Iulian Bulai anunța printr-un comunicat că a făcut plângere penală împotriva conducerii firmei de transport Troleibuzul (acționar CJ Neamț) pentru că a pus două autobuze la dispoziția PSD Neamț pentru deplasarea la București. Replica directoarei Nadia Năstase a fost că a fost vorba de prestări servicii plătite cu suma de 2340 lei.

D.V.

Lasă un răspuns