Aniversare de neuitat! Nu a suflat în lumânările de pe tort ci a stins flăcările de pe o pășune!

Se întâmpla ieri, chiar de ziua de naștere, după-amiaza spre seară, la nici o oră după ce mulțumea pe facebook pentru urările primite de ziua lui: s-a dat alarma în comuna Bozieni că arde vegetația uscată de pe o pășune comunală. Iar SĂRBĂTORITUL i-a spus soției care aștepta să iasă și ei doi la un restaurant (cu sau fără niște familii de prieteni) că dă o fugă la locul incidentului și că încearcă să se întoarcă repede.

La locul faptei însă vâlvătaia era serioasă, focul s-a întins pe vreo 5 hectare de teren, au sărit în ajutor mulți săteni cu suflet, au venit și cei de la SVSU Oniceni în sprijin și sărbătoritului nu i s-a părut în regulă ca el să plece la o petrecere și toți oamenii aceia să rămână acolo să înghită fum și praf luptând cu un incendiu pervers așa cum sunt cele de vegetație.

A ajuns acasă aproape de miezul nopții, a postat cu autoironie dar și cu sentimentul datoriei împlinite că „Am suflat în tort la 34 de ani în jur de 5 hectare de vegetație uscată din pășunea comunală Bozieni cu SVSU Oniceni timp de vreo 6 ore!” și i-a promis soției că vor ieși astăzi să sărbătorească.

Iar cel care are astăzi 34 de ani și o zi se numește Florin Grumezescu, este consilier județean și, cum ar spune cineva, „fiul tatălui său”, părintele în cauză fiind primarul comunei Bozieni.

Amicul său care ne-a semnalat postarea de pe facebook a ținut să spună că „Florin este consilier județean dar dintotdeauna a fost un băiat săritor, un om cu bun simț, care a ținut să crească prin propria muncă, nu din poziția de beizadea, de fiul primarului. Sunt mulți copii de primar în județul Neamț dar puțini sunt ca Florin. Gestul lui de ieri arată că merită să fiu mandru, ca amic, de el și de felul lui de a fi”.

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns