ANI către pietreni: Valentin Ciobanu, INCOMPATIBIL DEFINITIV!

Unul dintre cei puși pe arțag demnitari locali din administrația pietreană a ultimilor ani, Valentin Ciobanu (ex-consilier PNL, ex-director Publiserv) primește ștampila de „INCOMPATIBILITATE DEFINITIVĂ”, conform notificării ANI ca urmare a deznodământului juridic rezultat în urma procesului deschis de respectivul, o adresă în acest sens primită de la Agenția de Integritate făcând obiectul unei informări aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de joia viitoare (28 martie 2021).

Sentința de acum un an la care face referire ANI (și care nu a mai fost atacată de Ciobanu) este cea de mai jos:

Practic prin sentința Curții de Apel Bacău era respinsă contestația consilierului incompatibil Ciobanu și era încă o dată validată decizia ANI din mai 2018 care stabilea că acesta și-a exercitat NELEGAL demnitatea de ales local atâta timp cât, în paralel, ca patron de firmă, vindea produse/servicii unor entități juridice aflate în subordinea sau sub autoritatea juridică a Primăriei:

Publicații din presa nemțeană au dezvăluit la scurt timp după ce Ciobanu ajunsese consilier local că acesta încalcă legislația referitoare la incompatibilități atâta timp cât este și ales local și patron care face bani cu entitățile subordonate Primăriei. La acel moment (sfătuit probabil într-un mod maxim de competent), Ciobanu nu doar că a negat mințind grosier (inclusiv când presa scria că a venit o adresă de la ANI prin care se cereau detalii despre aceste afaceri de tipul „administrație în interes propriu”) ci s-a dedat la un adevărat serial „feisbucist” prin care a trimis o rafală de injurii jurnaliștilor care scriau aceste adevăruri.
La scurt timp, Ciobanu avea să-și dea demisia din CL și să fie propulsat politic în sinecura de director general Publiserv (firmă a CL Piatra Neamț), câștigând astfel și „medalia” de „unul din cei mai incompetenți directori Publiserv”. Înainte de a fi convins să demisioneze și de la Publiserv – în iulie 2018! – Ciobanu reușise „performanța” unică pentru Piatra Neamț de a nu fi reparat, până la mijlocul verii!, nici măcar gropile din asfalt cu care se ieșise din iarna 2017-2018.
Contemporan în mandat cu deputatul și ministrul Dănuț Andrușcă, Ciobanu a fost comparat de multe ori cu acesta pentru dificultatea evidentă de a reuși, într-o conferință de presă, să citească un text scris sau pentru gravele greșeli gramaticale comise frecvent în răspunsurile date la întrebări.

D.V.

One thought on “ANI către pietreni: Valentin Ciobanu, INCOMPATIBIL DEFINITIV!

  1. domnii de la Publiserv mai aveti angajati fictiv din presa locala??????

Lasă un răspuns