ANI a trimis 4 adrese prin care cere demiterea Primarului ILEGAL! Micu duce în derizoriu PNL și Prefectura!

4 adrese a trimis ANI către Neamț prin care cere imperativ demiterea lui Lucian Micu, cel care ocupă acum în mod ILEGAL și CLANDESTIN funcția de primar de Roman, asta rezultă dintr-un răspuns dat de instituția de integritate lui Radu Samson (candidatul USR pentru funcția de primar de Roman).

Cele 4 adrese încep, temporal, din luna aprilie (sentința definitivă și irevocabilă a ICCJ a fost pronunțată pe 2 aprilie), continuă în mai și în iunie. Cu toate acestea, Prefectura Neamț nu le-a dat curs până acum, situație care îl plasează destul de dificil pe actualul prefect George Lazăr (fost vicepreședinte PNL Neamț, Micu fiind și el primar PNL). Pentru că oricât ar spune Lazăr că această nepermisă tergiversare nu are conotație politică, nimeni nu crede așa ceva (cu, excepția, consilierilor sclavi din CL Roman, și PNL și PSD) și oricine își pune întrebarea cum ar fi reacționat PNL Neamț la o situație similară dacă era vorba de un primar PSD în timpul mandatului de prefect al Danielei Soroceanu.

Și nu doar Lazăr e pus în dificultate sau nu doar Prefectura e dusă în derizoriu ca instituție, ci bilele negre se cuantifică și în contul PNL Neamț, al liderilor din acest partid, cu un accent pe deputatul Laurențiu Leoreanu.
Chiar dacă Leoreanu nu are niciun amestec în aceste tergiversări, el nu este crezut de masa mare a nemțenilor din simplul motiv că Micu era „nimic” din punct de vedere politic dacă nu era inventat de fostul primar.
La alegerile anticipate de acum câțiva ani, că lua Leoreanu de mână pe Micu, pe alt candidat sau o coadă de mătură, același era rezultatul, PNL câștiga Primăria. Iar dacă acum toată această bătaie de joc la adresa Legii și Justiției e doar opera lui Micu (ne referim doar la partea de la Roman, cu circul din CL că pentru Prefectură chiar nu stă deloc în picioare această ipoteză), liderii PNL Neamț cu Leoreanu în frunte ar fi trebuit să-l trimită acasă pe primarul care ocupă PARAZITAR funcția sau, dacă acesta avea vreun acces de personalitate, să-l demită instant din partid si să anunțe acest lucru.

Nu s-a întâmplat acest lucru, au fost puse în operă „manele adminsitrative” de tot râsul (apropos de consilierii sclavi de la PSD care au votat cot la cot cu liberalii albirea nelegală prin anularea unei sentinte ICCJ) menite a ține ocupate opinia publică și presa și chiar dacă prefectul Lazăr nu recunoaște așa ceva este evident că asupra lui au fost făcute presiuni uriașe pentru a nu aplica Legea cu promptitudine în cazul lui Micu. Sunt 3 luni și jumătate de când cazul Micu face zob din credibilitatea Prefecturii și a PNL Neamț și nu poți să nu te gândești – dincolo de obsesia personajului pentru jucăria Puterii – că la mijloc poate fi vorba și de altceva, poate contracte care urmează a fi semnate (un credit cumva?), poate facturi…

Mai devreme sau mai târziu, Micu va ieși din viața politică, clar, pe ușa din dos. Și oricât și-ar dori el sau cei care îl protejează, Micu NU VA PUTEA CANDIDA PENTRU UN NOU MANDAT DE PRIMAR. Legea, Justiția, logica și bunul simț spun că un eventual dosar de candidatură nu are cum să fie acceptat de cei de la BEC. Și dacă s-ar întâmpla așa minunăție, ar ploua apoi cu contestații, înaintate atât de partide cât și de societatea civilă.

Întrebare pentru liderii PNL: cu ce se deosebește acest caz de sfidare totală a Justiției față de cazul Dragnea, șeful de partid care arunca o țară în aer pentru a-și salva el pielea de pușcărie?

Daniel VINCA

Lasă un răspuns