Angheluţă: „Voi contesta în instanţă demiterea mea de către CA!”

Proaspăt demisul director al Companiei judeţene Apaserv va contesta în instanţă decizia prin care Consiliul de Administraţie l-a lăsat fără funcţie. Asta a precizat ieri Vlad Angheluţă, contactat de Vestea (după ce la prima încercare era în zonă fără semnal). 

„Da, probabil că voi contesta în instanţă această decizie. Eu mai aveam o perioadă din mandatul de director interimar şi în şedinţa de astăzi (NR – ieri) nu am auzit nişte explicaţii şi motive coerente ci cu totul altceva. Urmează să mă consult cu un avocat şi să vedem care este exact varianta tehnico-juridică ce ar urma să fie aplicată”, a declarat Vlad Anghelu'[ ]n exclusivitate pentru Vestea.

Reamintim că la şedinţa de ieri au participat 6 membri C.A. (al 7-lea nu a fost numit după plecarea Aureliei Simionică din acest for). Din cei 6, doar 4 au votat pentru demiterea lui Angheluţă (Lăpuşneanu Ioan, Dominte Mihai, Monda Ana, Năstase Onu Iuliana), ceilalţi doi votând împotrivă (Stanciu Gheorghe şi Grădinaru Viorel).

Rămâne de văzut, în eventualitatea unui proces, ce sentinţă finală va da Justiţia. dacă Angheluţă va pierde, înseamnă că cei 4 membri CA au luat decizia corectă. Dacă însă Angheluţă va câştiga (şi instanţa va cere repunerea lui în funcţie şi plata retroactivă a indemnizaţiilor din perioada demitere/sentinţă) înseamnă că, din nou, o decizie abuzivă a unor politicieni (sa a oamenilor butonaţi de ei) va fi plătită, din nou, din banul public.

Istoria recentă din politica şi administraţia nemţeană consemnează cel puţin două cazuri celebre de astfel de demiteri abuzive. Primul caz a fost cel al fostului director de la Biblioteca Judeţeană, Adrian Alui Gheorghe, al doilea caz este cel al vicepreşedintelui CJ Neamţ, Laurenţiu Dulamă. În ambele cazuri, lefurile restante ale acestora decise de instanţă au fost plătite din bani publici de Bibliotecă şi de CJ Neamţ, fiind vorba de peste 2 miliarde de lei vechi. Practic, pe perioadele dintre demiterile nelegale şi sentintele definitive au fost plătiţi câte doi oameni pentru o singură funcţie iar cei responsabili de ceea ce instanţa a numit ca fiind ABUZURI sunt bine merci.
Normal ar fi fost (poate nu e târziu, apropos de ceea ce trebuie să vadă Curtea de Conturi) ca instituţiile respective să facă „acţiuni în regres” (aceasta e denumirea tehnico-juridico) împotriva celor care au semnat deciziile abuzive şi documentele conexe.

Reamintim că în cazul demiterii ilegale a vicepreşedintelui CJ Laurenţiu Dulamă (în care instanţa s-a pronunţat fix aşa cum anticipaseră cei care nu sunt analfabeţi din punct de vedere juridic), actualul prefect George Lazăr a anunţat că instituţia a făcut plângere penală la DNA împotriva fostului prefect Daniela Soroceanu, solicitând anchetarea acesteia pentru comiterea infracţiunii de abuz (citeşte AICI – Ex-prefecta Soroceanu reclamată la DNA pentru abuz în serviciu! Chiar de Prefectură, pe cazul Dulamă! )

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Angheluţă: „Voi contesta în instanţă demiterea mea de către CA!”

 1. Contesta cum sa nu ex directore, este dreptul dumitale si sigur ai multe de spus numai ca spre deosebire de dta care mai tii cate ceva prin maneci, altii au spus public atunci, aproape de momentul intamplarilor.
  Impreuna cu ,,specialistii,, de pe acolo, ati sicanat la maxim fosta conducere si cu ce rezultate, cine v-a plati sutele de mii pierdute de companie prin instante, doar ca sa va faceti voi si altii poftele murdare ?
  Aaa, ti-a luat locul pacala , vesnicul pacala ce ,,lucreaza,, pe acolo pe bani multi, f. multi (din vina lui V-le Stefanescu, saracu)
  si in cei peste 2 ani nu te-ai prins ce poama este, ei lasa , ia si consuma, este aceiasi reteta pe care tu si politrucii tai sfatuitori fara scrupule, ati servit-o altora.
  Cei care te-au impins pe scari, vor plati si ei, putintica rabdare….
  Deocamdata, platim noi, luna de luna, ca asa meritam !

Lasă un răspuns