ANGHELUŢĂ, ÎNCOTRO? Prefectură? Bucureşti? Acasă?

E sezon de făcut şi desfăcut scenarii, pentru că o nouă guvernare propagă de la Bucureşti spre teritoriu schimbări nu doar de concepte şi programe ci şi de oameni care să le pună în practică. Lângă diverse personaje din Neamţ, opinia publică aşează săgeţi, de urcare sau de coborâre din funcţii. Unii au chiar ambele săgeţi, la nivel de ipoteze vehiculate…
Este şi cazul fostului prefect Vlad Angheuţă, actualmente administrator public al judeţului, al cărui nume este tot mai vânturat în diverse strategii discutate de gura târgului. Iar proiectul cu care a fost suplimentată ordinea de zi de la CJ (de schimbare a condiţiilor penzru ocuparea postului ocupat acum de Angheluţă) nu face decât să dea şi mai mult apă la moară diverselor speculaţii.
Cele 3 variante vehiculate mai intens în aceste zile sunt:
1.PREFECTURĂ. Angheluţă are avantajul de a mai fi ocupat funcţia respectiva (ba a fost şi subprefect şi prefect), are deci si CV, şi experienţă, şi cursurile necesare. Că prefect, că subprefect… dacă ar ajunge din nou în conducerea instituţiei care reprezintă Guvernul în teritoriu.
2.BUCUREŞTI. Cu argumentele de mai sus şi plecând de la ipoteza rezonabilă că PSD Neamţ va putea planta nişte oameni pe funcţii gen secretari de stat, şefi de agenţii guvernamentale etc nu s-ar mira nimeni nici dacă l-ar vedea pe Vlad Angheluţă făcând saltul pe o funcţie în care să aibă maşină de serviciu, secretară şi birou la Bucureşti. Relaţia lui de PÂNĂ ACUM cu Ionel Arsene (preşedintele PSD Neamţ) a fost una OK, dovadă şi funcţiile ocupate PÂNĂ ACUM la Casa Albă (Palatul Administrativ din Piatra Neamţ).
3.ACASĂ. Ar putea fi şi asta o ipoteză, cel puţin teoretică. Nu doar pentru că viaţa este cu suişuri şi coborâşuri, nu doar pentru că orice personaj de acest calibru poate să facă un viraj curajos în carieră (au mai fost şi alţii care au trecut din administraţie în business) ci şi pentru că, de câteva zile, circulă o informaţie primar (adică neverificată sau chiar neverificabilă în acest moment) cum că relaţia Angheluţă-Arsene (sau invers) ar fi într-un moment critic. Nu intrăm în detaliile zvonului. Putem constata doar că la şedinţa de CJ de ieri, spre deosebire de precedentele, Angheluţă nu a mai fost în sală. Să fie vreun semn?

Daniel Vinca

 

 

3 thoughts on “ANGHELUŢĂ, ÎNCOTRO? Prefectură? Bucureşti? Acasă?

  1. Zona din care provine omul este generatoare de intelepciune(populara). Deci: nicaieri nu-i mai bine ca acasa ! Alegere usoara !!

  2. Un personaj care a aparut de nicaieri, fara experienta in administratie, singurul argument fiind relatia cu Arsene. Mult tupeu, multa obraznicie fata de oricine. Daca se intoarce la Targ, isi merita soarta!

  3. Iaca, ziarul ce anunta promovarea lui a ascuns articolul in arhiva ca sa nu-i pericliteze sansele…

    Admin: Hai, nu serios? „Ascuns in arhiva”? Pai ce sa facem, sa stam pe prima pagina a site-ului cu un articol scirs acum o saptamana si sa le „ascundem” pe astea scrise azi?

Lasă un răspuns