Angajaţii Prefecturii, somaţi oficial să devină POSTACI! „Ar fi bine să…!”

Angajaţii Prefecturii Neamţ sunt somaţi / ameninţaţi să devină postaci ai mesajelor date de prefectul Daniela Soroceanu iar bombardarea opiniei publice cu „bulele” şefei trebuie să se bazeze atât pe mesajele din pagina de facebook a instituţiei cât şi pe cea personală a respectivei (numită impropriu „pagină de persoană publică”, atâta timp cât e vorba doar de numele ei nu şi de funcţie).

Printscreenul de mai sus reprezintă Ordinul de Zi pe Unitate (OZU) transmis chiar de un angajat de la Cancelaria Prefectului care, evident, nu a făcut acest gest de capul lui ci pentru că aşa i s-ar fi cerut. „Ar fi bine să…!”, spune mesajul, transmiţând că, altminteri, „ar fi rău să nu!…”. Adică, ameninţare pe faţă!

Mesajul a fost transmis ieri, prin SMS şi ne-a fost confirmat, neoficial, de mai mulţi angajaţi care au rămas şi ei sideraţi de solicitarea nemaîntâlnită. Şi chiar dacă în ultimele zile în judeţ au fost inundaţii, după cum se observă, mesajul nu face referire la transmiterea de mesaje referitoare la inundaţii, coduri, sinitraţi ci e unul cu referire generală. Adică se înţelege că angajaţii (transformaţi în postaci) de la Prefectură trebuia să dea share la toate fotografiile şi perlele referitoare la serbări, festivisme, întâlniri cu miniştri PSD, cu preoţi etc cu care Soroceanu îi ţine la curent pe nemţeni.

Mai pe româneşte, componenta de comunicare de la Prefectura Neamţ pare a fi, în mandatul Soroceanu, una cu accente aproape exclusiv personale şi electorale iar intenţia de a-i transforma pe angajaţi în postaci relevă şi ea până la ce cote poate ajunge „boala de imagine”.

Mesajul e semnat (după cum vedeţi mai sus) nu doar cu numele emitentului ci şi cu funcţia, deşi era dedicat exclusiv colegilor din instituţie. La prima vedere, printre rânduri, s-ar transmite şi ideea că Soroceanu e la curent cu acest mesaj. Poate e aşa. Sau poate nu. Normal ar fi ca prefectul să lămurească situaţia, fie şi printr-un comunicat transmis la presa agreată sau obedientă (din rândurile căreia Vestea nu face parte). Dacă Soroceanu nu va comunica nimic pe acest subiect, rezultă că ori era la curent cu presiunea agresivă la adresa angajaţilor, ori că încurajează astfel de practici…

Astfel de episoade nu fac însă, decât să certifice pe fond informaţiile neoficiale care circulă cum că, prin numirea Danielei Soroceanu în funcţia de prefect, PSD şi-a asigurat nu doar un executant fidel al intereselor de partid ci o şi pregăteşte pe aceasta pentru o posibilă candidatură. Dacă e vorba de funcţia de primar de Piatra Neamţ sau alta, va demonstra timpul. Până atunci – ca un fel de remember al epocii Elena Udrea – la Neamţ, angajaţii Prefecturii trebuie să dea like şi share.

D.V. – sursa foto: angajat Prefectura Neamţ

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns