Angajări generoase la Primărie, disponibilizări masive la firmele CL


Încă 50 de noi posturi au fost votate azi, pentru noua organigramă a Primăriei Piatra Neamț, în ședința CL, de 11 din cei 20 de consilieri locali prezenți. Cele 50 de noi funcții create se adaugă altor 30, existente dar neocupate deci practic Administrația Carabelea-PNL poate angaja 80 de noi salariați.

Primarul Andrei Carabelea a explicat în conferința de presă de după ședința CL că nu ar fi vorba de sinecuri pentru membrii de partid sau de alte astfel de abordări care să servească o clientelă ci de faptul că Primăria va prelua unele din activitățile realizate acum de firmele CL și de aici derivă nevoia de noi angajați bugetari, actualii juriști și economiști existenți deja în Primărie neputând face față la un volum suplimentar de muncă.

Evident că, în condițiile în care firmele vizate (Urban – raiul sinecuriștilor birocrați, în fruntea cu directoarea activictă PNL, Ruxandra Bosovici; Locativserv; Parking) vor rămâne fără o parte a obiectului muncii, acestea vor fi obligate să facă disponibilizări. Probabil – după cum e tradiția la români – mai întâi din zona celor care muncesc în teren și apoi, mai chinuit și cu durere, din zona piloșilor TESA.

De asemenea, unele din posturile noi create ar viza și eficientizarea realizării de proiecte pentru creșterea absorbției de fonduri nerambursabile.

Întrebat în conferința de presă (vezi VIDEO mai jos) despre soarta celor care urmează a fi disponibilizați, primarul Carabelea a răspuns sec „Nu e treaba mea”, argumentând că atributul administrației locale este furnizarea către populație a unor servicii (mai) de calitate.

Dincolo de explicațiile primarului în funcție, evident că în sânul firmelor vizate circulă deja argumentul că toată strategia maschează, în fapt, o reformă a sinecurilor: „Pleacă piloșii lui Chitic, vin piloșii Carabelea-PNL”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla…

 

D.V.

 

Lasă un răspuns