Andrușcă, iar insomnii. Dragnea despre remaniere: „Dacă nu are calitate de bun comunicator, nu trebuie să rămână în Guvern!”

Vorbind despre o foarte posibilă remaniere a Guvernului, Liviu Dragnea a punctat imediat după CEx-ul în care a repurtat victoria în fața opozanților că primul criteriu care va face diferența va fi abilitatea de a comunica.

Din acest punct de vedere, campion absolut în topul „nearticulații din Guvern” este Dănuț Andrușcă, Ministrul Economiei, cel propulsat în această funcție de Ionel Arsene (președinte PSD Neamț și apropiat al lui Dragnea).

Andrușcă a dovedit de la audierea în Parlament și în rarele situații în care a fost lăsat să apară în public că are probleme mari în a expune problemele de care se ocupă ministerul, că vorbește liber cu mari dificultăți de exprimare și că, de asemenea, nu este în stare să citească coerent un text cu care chiar el a venit la tribună. Toate aceste linii definesc ceea ce contemporanii numesc „analfabetism funcțional”.

Dacă Dragnea chiar a vorbit serios când a spus de remanierea celor care nu știu să comunice, Andrușcă trebuie să ocupe prima poziție din lista celor trimiși acasă. dacă Andrușcă rămâne în funcție, se dovedește încă o dată că proteaua este mai tare decât principiile.

Mai jos, două fragmente din declarațiile date vineri seara după CEx:

„Nu am cum să mă îndoiesc de aptitudinile doamnei Dăncilă. Dumneai este responsabilă, sinceră, grija ei e pentru guvernare. A fost și motivul pentru care nu a ieșit în acest zile. Foarte bine că nu a ieșit în aceste zile. Are susținerea mea totală. O să discutăm despre miniștri care pleacă sau rămân”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

„În ceea ce privește remanierea, i-am consultat pe colegii mei când cred că e bine să fie făcută și aproape în unanimitate au zis că după referendum. Oricum doamna premier începuse o evaluare și după referendum vom avea o ședință a Comitetului Național care va hotărî cine va rămâne în Guvern și cine nu. O să spun în Cex (remaniere Paul Stănescu – n.r.) O să cer imperativ la acel Cex ca una dintre calitățile obligatorii pentru membrii Guvernului să fie buna comunicare. Dacă nu are calitate de bun comunicator, nu trebuie să rămână în Guvern”, a declarat liviu Dragnea. Miniștri care se ascund în Guvern, fug de presă, nu pot fi . Eu nu mai vreau să fiu purtător de cuvânt al ministerelor, fiecare trebuie să comunice deciziile pe care le-au luat”, a completat Dragnea.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Andrușcă, iar insomnii. Dragnea despre remaniere: „Dacă nu are calitate de bun comunicator, nu trebuie să rămână în Guvern!”

  1. Ce comunicator ca nici dupa dictare nu comunica gaga….o fi de la negrul de fum …

Lasă un răspuns