Andrușcă, fostul „Ministrul Faptelor”, vedetă în Parlament, în lipsă!

Dănuț Andrușcă este vedetă și în lipsă în Parlamentul României, fostul parlamentar și Ministru al Economiei fiind ieri pomenit, ironic, în cadrul discuțiilor care au avut loc la „Ora Guvernului” la care social-democrații l-au chemat pe Florin Cîțu în Parlament pentru o dezbatere pe tema bugetului.

În contextul în care social-democrații anunțaseră și informația că vor depune o moțiune simplă împotriva actualului Ministru al Economiei, deputatul Ionuț Moșteanu (USR-PLUS) a dat o replică memorabilă. „Nu puteți să-i dați lecții de economie lui Năsui când l-ați avut ministru pe Andrușcă”, a spus parlamentarul respectiv, citat de presa centrală.

Niciunul din parlamentarii social-democrați de Neamț aflați în sală nu a simțit nevoia să dea vreo replică deputatului USR-PLUS care l-a pomenit într-un fel atât de ironic pe colegul lor de organizație județeană de partid.

Reamintim că Andrușcă (membru al Cabinetului Dăncilă) s-a branduit drept un demnitar cu carențe majore de exprimare și de a răspunde la întrebări simple încă din ziua în care a fost audiat de Comisiile economice din Parlament înainte de a fi votat și de a depune jurământul de ministru. Deputatul și Ministrul Andrușcă a devenit astfel un personaj de bancuri, opinia publică, presa, adversarii și chiar colegi ai săi din PSD descriindu-l drept un fel de Bulă gângav al politicii contemporane (Țuțuianu: Andrușcă, cel mai idiot ministru).

A urmat o operațiune de imagine pusă în operă de așa-ziși specialiști („Andrușcă este Ministrul faptelor”) care a fost, firesc, sortită eșecului. Chiar și Antena 3 (post tv deloc ostil PSD) a prezentat o filmare dintr-un interviu pregătit în care, disperați că șeful lor nu putea răspunde, cei care se ocupau de imaginea Ministerului Economiei îi certau pe jurnaliști că… au venit cu întrebări prea grele.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns