Andrei Carabelea, în genunchi la mormântul lui Nicu Albu…


Împlinirea a 115 ani de la trecerea la cele veșnice a primarului liberal Nicu Albu a fost marcată azi, simbolic, de primarul Andrei carabelea și de echipa sa politică.

Primarul și președintele PNL Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, alături de Organizația Tineretului Liberal Piatra-Neamț și consilieri locali și județeni, au mers astăzi la mormântul lui Nicu Albu, de la Mănăstirea Bistrița, unde au depus o coroană de flori în memoria fostului primar.

Nu am fi putut să lăsăm să treacă această zi fără să cinstim memoria edilului care a marcat profund dezvoltarea orașului nostru. Alături de colegii mei liberali, am depus o coroană de flori la mormântul primarului Nicu Albu de la Mănăstirea Bistrița. Un gest cât se poate de firesc și normal pentru cel ale cărui realizări dăinuie și astăzi.
Este ziua în care vorbim despre omul și primarul Nicu Albu, dar și despre locurile care-i poartă numele. La Grădina Publică „Nicu Albu”, un proiect de suflet care va deveni un loc deschis comunității, urmăm toți pașii ceruți de lege și așteptăm rezultatul analizelor de sol în urma decontaminării. Și eu îmi doresc să văd cât mai repede proiectul devenit realitate, dar acest lucru se poate face doar urmând procedurile solicitate. Sunt sigur că la final toată această așteptare va fi meritat în totalitate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!a declarat Andrei Carabelea.

Astăzi,  31 mai, se împlinesc 115 ani de la decesul primarului liberal Nicu Albu, cel care a fost edilul urbei pietrene între 1901-1904 și în 1907, de numele căruia se leagă introducerea iluminatului electric și a rețelei de apă potabilă, construirea unor străzi și bulevarde, aducerea gării în oraș, înființarea Parcului Cozla și numeroase alte lucrări de modernizare. Este și omul politic care a pus bazele organizației Partidului Național Liberal în județul Neamț.

V.N.