Andrei Carabelea îi dă REPLICA lui Șerban Strătilă

 

DREPT LA REPLICĂ

Stimate domnule Șerban Strătilă,

Vă mărturisesc că sunt un cititor fidel al Vestea.net și implicit al articolelor dumneavoastră care îmi permit, de regulă, să aflu puncte de vedere echilibrate și bine argumentate. Însă în articolul dvs. http://vestea.net/curat-constitutional-daca-e-joi-e-serban-stratila/ am surpiza de a regăsi o serie de afirmații ironice care par să încurajeze la o abordare superficială a prezenței sutelor de mii de cetățeni în stradă. Aceștia nu sunt nici manipulați și nici dezinformați și vă invit să vă convingeți de asta, aici în mijlocul lor.

Referitor la organizarea protestelor, vă precizez că am obținut autorizarea , la nivelul orașului Piatra Neamț, până pe data de 12 februarie 2017.

Ca un cetățean cu convingeri liberale și ca un om care mi-am asumat și respectat întotdeauna un set de principii sănătoase, accept libertatea de opinie și de exprimare a fiecărui cetățean. Evident, nu vă contest dreptul de a nu fi de accord cu revendicările noastre. Fiecare dintre ele merită în mod cert o întreagă dezbatere, dar începem cu această argumentare succintă:
1.Solicităm Guvernului abrogarea OUG înainte de a intra in vigoare, adică până pe 9 februarie. Totuși suntem conștienți de interesele și misiunea diabolică a acestui Guvern și realizăm că probabilitatea ca această ordonanță să fie abrogată este redusă. Tocmai de aceea suntem dispuși să continuăm protestele până în ultima clipă. Chiar dacă iresponsabilitatea Guvernului nu va ceda, cunoaștem că nu este totul pierdut și că mai avem șansa ca efectele ordonanței să fie blocate de CCR.
2.Am constatat cu toții că acest Guvern funcționează în interesul infractorilor și nu al oamenilor cinstiți. Adoptarea Ordonanței 13 din 31 iuanuarie 2017 ne determină să considerăm că demisia Guvernului este obligatorie pentru a restabili încrederea publică într-un executiv ale cărui priorități sunt ale țării și ale cetățenilor, nu a liderilor de partid.
3.Dizolvarea PSD vi se pare imposibilă și neîntemeiată? Iată care sunt circumstanțele în care se poate dizolva un partid în conformitate cu prevederile Legii 14 a partidelor politice (le-am selectat pe cele care se potrivesc situației în care se află PSD):

  • când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice;
  • când realizarea scopului partidului politic este urmarită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;
  • cand partidul urmărește alt scop decat cel care rezultă din statutul și programul politic ale acestuia;

În baza acestor prevederi solicităm public domnului Augustin Lazăr, Procurorul General al României să inițieze la Tribunalul București procedurile pentru dizolvarea PSD.

4.Dizolvarea Parlamentului este poate obiectivul cel mai ambițios al protestelor, însă ”infantilismul civic” ne permite să credem că odată cu demisia/demiterea Guvernului Dragnea-Grindeanu este posibil scenariul în care toți parlamentarii PNL, USR și PMP (poate chiar și UDMR) se vor solidariza cu strada și vor accepta provocarea de a îndrepta răul întâmplat cu nici 2 luni în urmă. Am avea nevoie doar de ”puțintică răbdare”, mai precis aproximativ trei luni până la îndeplinirea obiectivului 5. Organizarea alegerilor anticipate.
6.Demiterea Avocatului Poporului devine așadar, în aceeași măsură un obiectiv realizabil precum și punctul 7. Reformarea CNA și modificarea Legii audiovizualului.

Domnule Șerban Strătilă, am făcut aceste precizări cu speranța că veți judeca mai puțin aspru ”infantilismul civic” pe care mi l-ați atribuit. Vă asigur în același timp că îmi însușesc acest infantilism ca o dovadă a faptului că nu sunt capabil de vreun plan diabolic, ci că doar sunt un copil al acestei țari care vrea să rămână mereu la sânul ei

Andrei Carabelea

3 thoughts on “Andrei Carabelea îi dă REPLICA lui Șerban Strătilă

  1. Foarte bine a procedat dl Serban Stratila ca s-a retras din PNL in momentul cand acest partid istoric a fost cotropit de fosilele din PDL! In rest nu pot decat sa spun ca acest pusti obraznic si impertinent care solicita un drept la replica nu se ridica nici pana la gleznele dlui Serban din toate punctele de vedere! Insa, ei pedelistii s-au invatat sa-si faca imagine prin orisice metoda in speranta ca va iesi si el vreodata consilier local sau ceva sa poata implementa ce a invatat de la mentorii sai care au pus primaria noastra pe butuci!! Rusine pt obraznicia de care da dovada si nu este prima oara!

  2. tinere carabulea sau cum te numesti tu bati campii.inca mai ai timp sa pui mana pe carte(sper ca stii sa citesti) si sa inveti niste reguli de baza privind comportamentul in societate.eu stiu ca acum este momentul nesimtitilor si obraznicilor dar nici chiar asa cine te crezi de sustii asemenea aberati?sau banutul ti-a intunecat mintea.fara turma in fruntea careia te pozitionezi cu nesimtire esti zero.ca tine sunt in p.neamt din metru in metru.ca serban si alti fosti demnitari mai rar.asa ca lasa trompeta jos si fate om serios.sau ma convoci si pe mine la oastea ta.e greu tinere.

  3. Ne-am saturat de fostii si actualii politicieni indiferent de partid ,nu au facut decat sa fure din banii publici sub o forma sau alta. Cine nu intelege asta chiar are creierul cat o nuca!

Lasă un răspuns