Anchetă DNA la Primăriile din judeţ pentru banii plătiţi pe publicitate unei anumite firme!

O anchetă largă a DNA vizează judeţul Neamţ. S-ar putea spune că e vorba de o mega-anchetă nu pentru miza financiară, pentru cuantumul sumelor ci pentru faptul că DNA a trimis adrese dacă nu la toate la foarte multe Primării cerând informaţii despre plăţile către o anumită firmă (facturi, contracte, OP-uri).

Firma vizată de DNA, de această dată, nu este una care să aibă legătură cu „mogulul” Robert Iosub ci una cu mai puţină rezonanţă pentru publicul larg. Este vorba despre RTV Neamţ, o firmă care operează şi licenţa dar şi publicitate pentru postul Tele M Neamt.

Din verificările Vestea, marea majoritate a primarilor care au primit aceste adrese nu au motive de panică. E vorba de sume de ordinul a 1000 – 2000 lei plătite pentru servicii publicitare evidente şi corecte, cum ar fi, de exemplu, promovarea unor acţiuni locale de genul Ziua Comunei. Dar dacă procurorii DNA „sapă” pe acest caz, probabil că au ei o informaţie pe care vor să o valorifice şi fie e vorba exclusiv de firma respectivă, fie sunt urmărite alte probabile conexiuni.

„Eu am plătit acestei firme 1.000 de lei, astă vară, cu Ziua Comunei. M-am uitat şi eu acum, din nou, pe documente. Este contract, este cd-ul cu emisiunea, ei zic că e totul în regulă”, a precizat un primar al unei comune nemţene. 1000 de lei pentru filmarea unei astfel de acţiuni (echipă de 2 oameni, cel puţin jumătate de zi), montaj plus minim 2 difuzări (prima difuzare plus reluare, cum se practică) nu este deloc un preţ mare, ci, dimpotrivă, se apropie mai mult de zona de preţ de dumping.

Vom reveni.

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns