Anchetă cu lacrimi şi leşinuri / Cazul “Fraudă fonduri europene, TCE 3 Brazi – firme suveică”  

tce 3 brazi (2)

Descinderea de ieri a procurorilor DNA Bacău însoţiţi de jandarmii de la Brigada Mobilă, la Neamţ, pe cazul “Fraudă fonduri europene / APDRP – TCE 3 Brazi – firme suveică” a răscolit intens emoţiile unora care, de-a lungul timpului, au fost implicaţi (ca participare sau ca semnătură) în diverse afaceri marca “Culiţă Tărâţă”. Fără îndoială însă că bulversaţi de-a binelea au fost ieri cei chemaţi/invitaţi/săltaţi şi luaţi la întrebări de procurori, fie la Piatra Neamţ fie la sediul DNA Bacău.
Oameni normali, neînvăţaţi cu procedurile judiciare, cu interogatoriile, pentru mulţi dintre ei experienţa a fost una traumatizantă care le-a dovedit din plin că “facem cum spune şeful că nu răspundem în faţa legii” este o poveste pentru adormit copiii sau pentru naivi. Unii au fost de-a dreptul şocaţi de ipostaza de a fi luaţi la cercetări şi de a risca să fie reţinuţi, să nu mai ajungă acasă la familii. Nu au lipsit lacrimile şi chiar o stare de leşin (a unei doamne Grigoraş, de exemplu).
Deocamdată, nicio persoană nu a fost reţinută în acest caz. Dar ancheta DNA e abia la început, documentele probatorii furnizate procurorilor de noua conducere APDRP şi de DLAF sunt deloc comode pentru cei incriminaţi astfel că – după cum spun surse bine informate – e posibil orice.

Vom reveni.

V.N.

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Anchetă cu lacrimi şi leşinuri / Cazul “Fraudă fonduri europene, TCE 3 Brazi – firme suveică”  

  1. Cum de nu a lesinat d-na Grigoras atunci cand ” a devenit ” creditoare la SC MONDOtour SA cu suma de 1.550.000 lei ? De ce nu exista la dosarul privind insolventa SC MONDOtour SA documente care sa dovedeasca legalitatea relatiilor comerciale intre firma si respectiva persoana fizica? Pe ce baza s-a inregistrat in contabilitate aceasta creanta ? Comisia de cenzori , Consiliul de Administratie , directorul si administratorul judiciar pot oferi un raspuns ?

  2. Creanta lui d-na Grigoras reprezinta actiunile lui Culita Tarita .Ce va faceti ca nu stiti?

Lasă un răspuns