Anchetă a Poliției după explozia de la Hidrocentrala Stejaru

La data de 22 martie a.c., la ora 18:09, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au fost sesizați, de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Pângărați, cu privire la producerea unei explozii la Hidrocentrala Stejaru, anunță IPJ Neamț.

Cu ocazia deplasării la fața locului şi a verificărilor efectuate s-a constatat că cele sesizate se confirmă, în  urma exploziei, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Bicaz, electrician la unitatea în cauză fiind rănit. Acesta a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la o unitate medicală pentru investigații medicale mai amănunțite, precizează aceeași sursă.

Totodată, au fost sesizați reprezentanții I.T.M. Neamț, pentru efectuarea de cercetări privind respectarea masurilor legale de securitate si sănătate în muncă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea masurilor legale de securitate şi sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

V.N.