Analiza lui Marcoci despre posibili candidați PSD pentru Primăria Piatra Neamț: „Arcan, Moise, Nastasă, da! Soroceanu, nu!

PSD Neamț are resursă de candidați veritabili pentru funcția de primar de Piatra Neamț, a declarat joi Vlad Marcoci, care a dat și câteva exemple. În topul acestor candidați cu șanse din tabăra social-democrată s-ar afla, în opinia lui Marcoci, 3 doamne: senatorul Emilia Arcan, Florentina Moise, liderul organizației municipale și Carmen Elena Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare.

Prezent în emisiunea Vestea Tic-Tac unde a reafirmat că el se consideră, statutar, membru PSD Neamț, Marcoci a dat și argumente.

Astfel, în ce o privește pe Emilia Arcan, a amintit de cel mai bun obținut de PSD la Piatra Neamț, la alegerile parlamentare din 2016 (PSD – peste 40 la sută, PNL – sub 15 la sută, într-o campanie condusă de ea) dar și de experiența din parlament și de la Consiliul Județean (unde a fost vicepreședinte și, pentru câteva luni, președinte), pentru Florentina Moise a invocat managementul acesteia la Casa Corpului Didactic și intențiile de revigorare ale organizației municipale iar în dreptul lui Carmen Nastasă a menționat evoluția pozitivă a instituției condusă acum de ea dar și experiența în alte instituții publice, inclusiv din Primăria Piatra Neamț.

„Trebuie să recunosc, doamnele se pliază mai bine pe administrația publică, având calități în plus, peste bărbați, în ceea ce înseamnă răbdare, organizare etc”, a precizat invitatul de la Vestea Tic-Tac.
Tot dintre posibilele variante ale PSD, Marcoci l-a menționat și pe Adrian Niță, dar nu cu același aplomb în voce ca la precedentele 3 variante.

Întrebat de ipoteza unei candidaturi a Danielei Soroceanu, Marcoci a spus prompt „NU”. „Nu, în niciun caz, doamna Soroceanu ar fi mai bine să rămână… tehnocrat”, a spus acesta cu o atitudine vădit mucalită care poate fi interpretată într-o cheie deschisă, inclusiv în varianta în care sunt persoane care au probleme în a capacita simpatia reală a cetățenilor.

Pe parcursul aceleeași emisiuni, Vlad Marcoci a punctat de mai multe ori că este membru al PSD Piatra Neamț, că a avut o adeziune aprobată de forurile partidului, că a participat chiar la ședințe ale BPL sau BPJ și că ar exista procese-verbale sau chiar și alte documente în acest sens. „Voi căuta să văd dacă nu găsesc chiar adeziunea aprobată, în colecția proprie”, a spus Marcoci.

Emisiunea poate fi văzută AICI.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Analiza lui Marcoci despre posibili candidați PSD pentru Primăria Piatra Neamț: „Arcan, Moise, Nastasă, da! Soroceanu, nu!

  1. PSD nu are nicio sansa la Primaria Piatra Neamt, si cred ca nici nu si-a propus sa o castige!Nu de alta, dar ar strica blatul judetean!

Lasă un răspuns