Analia Selis și Marcel Pavel, la „Vacanțe Muzicale”


Cunoscuta cântăreață argentiniană Analia Selis și tenorul Marcel Pavel sunt doar câteva din numele de rezonanță care vor urca pe scena Festivalului Internațional „Vacanțe Muzicale la Piatra Neamț” ce debuteazpă duminică seara. Evenimentul, devenit deja tradiție, a ajuns la cea de-a 44-a ediție. Ca de fiecare dată, și anul acesta manifestarea a fost structurată în așa fel încât să acopere preferințele și exigențele publicului. De la muzică de cameră la jazz, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, instituția organizatoare, aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, promite șapte seri de neuitat pentru cei care vor alege să participe la spectacolele organizate în Piața Turnului și la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.
Și chiar dacă vremea se va încăpățâna să dea bătăi de cap organizatorilor și spectatorilor, cei care s-au ocupat de bunul mers al lucrurilor s-au gândit și la varianta „de avarie”.

Dacă se va întâmpla să plouă, vom muta toate spectacolele în incinta TT-ului. Sperăm totuși ca natura să țină cu noi și ediția din acest an a Vacanțelor Muzicale să fie cu mult peste nivelul celor precedente. Sperăm la un număr cât mai mare de participanți, care să asiste la seri de care să-și aducă aminte cu plăcere”, a punctat Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi la Palatul Administrativ.
Cea de-a 44-a ediție va fi cu siguranță un nou succes, momentele artistice de înaltă calitate ne vor încânta sufletele timp de o săptămână și vor duce la creșterea prestigiului Ținutului Neamțului în domeniul artistic”, a precizat și Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș, consilierul președintelui CJ Ionel Arsene.
Directorul artistic al Festivalului, Mihaela Spiridon garantează un program de excepție, adaptat unei audiențe pe măsură. „Publicul din Piatra Neamț este unul elitist, așa că nu te poți prezenta oricum în fața spectatorilor”, a spus aceasta.
Vacanțele Muzicale de la Piatra Neamț se vor încheia pe 8 iulie, cu un concert de simfonic susținut de Orchestra Simfonică de Tineret „Naissus” din Nis, Serbia.

Alex SÎRBU / Foto: Alchetron

Lasă un răspuns