Ana Aslan ar păli de invidie! Oana Bulai, întinerită cu 10 ani după tratament cu (funcţia de la) SARE!

Se întâmplă în România anului 2019: întinerire miraculoasă cu 10 ani, într-o clipită, detaliu care, probabil, ar face invidioşi pe cei mai cunoscuţi medici din lume care, de ani de zile, cercetează şi aplică diverse metode şi tratamente prin care să întârzie îmbătrânirea sau să obţină regresul acestui proces. Probabil că şi Ana Aslan (cunoscutul cercetător român în domeniul geriatriei) se întoarce în mormânt când vede ce rezultate extraordinare consemnează presa contemporană. Iar presa este în cazul pe care vi-l prezentăm nu doar în tol de cronicar al vremurilor ci şi în cel de autor al miracolului.

Ca să nu lungim vorba este vorba despre o bruscă întinerire a Oanei Bulai (consilier de stat al Prim-Ministrului României, preşedinte CA Salrom) căreia numirea în ultima funcţie i-a adus nu doar clasicul pachet atribuţii/indemnizație ci și o nesperată și consistentă întinerire de 10 ani. Știrea cu numirea lui Bulai la Salrom a fost publicată în ultimele zile de zeci de siteuri din România. Știri producție proprie sau preluate (cu sau fără menționarea sursei că, mde, așa se poartă mai nou prin onlineul jurnalistic, și copy-paste-ul prin asumarea muncii altora), de aceea a fost de ajuns ca unul din siteurile care au publicat printre primele informația să menționeze o vârstă gresită (29 de ani) pentru ca detaliul eronat să circule la greu și în articolele altora. Toate bune și frumoase numai că Oana Bulai împlinește în acest an 39 de ani, adică cu 10 ani mai mult decât au „pictat-o” unii jurnalişti. Iar detaliul corect al vârstei ei este cât se poate de public, Bulai trecând nu doar prin CV-uri ci şi pe contul de facebook data naşterii (23 august 1980).

Cum ar zice PSD prin campanii electorale, e încă un motiv să fim mândri că suntem români: acolo unde specialiştii din alte ţări se chinuie cu cercetări şi metode ultra-costisitoare, românii (din presă) au reuşit cu banala SARE. De fapt, prin simpla numire la Compania de Stat a Sării. Drept e că despre efectele miraculoase ale unor ape bogate în săruri din Neamţ s-a tot vorbit ca perspectivă de dezvoltare a judeţului. Şi ar fi vorba de vreo 3 staţiuni din Neamţ: cea de la Bălţăteşti (aparţine CJ Neamţ dar e administrată de Ministerul Apărării – funcţionează), cea de la Neguleşti (aparţine CJ Neamţ, este în conservare), cea de la Oglinzi (recent a fost cumpărat pachetul majoritar de către Consiliul Local Tîrgu Neamţ – nu funcţionează).

Despre efectele terapeutice ale izvoarelor din proximitatea celor 3 staţiuni din Neamţ s-a tot vorbit, inclusiv în studii ştiinţifice. Iar Oana Bulai nu se poate supăra pe această întinerire bruscă, din condei. Dincolo de faptul că fenomenul a fost generat de foştii ei colegi de breaslă (actualul consilier de stat a lucrat ani buni în zona Mass Media – Publicitate), vorba unui hâtru, „nici faţa nu o ajută să pară prea bătrână”.

Mai rămâne ca, de acum încolo, „cercetătorii britanici” (sursă invocată tradiţional prin ştirile fake-news) să mai şi stabilească şi de unde provine averea de 500.000 de euro invocată în alte câteva ştiri ale momentului ca aparţinând tot celei care lucrează lângă Premier. Nu că ar fi Bulai vreo muritoare de foame dar declaraţiile ei de avere (la care se face referire) chiar nu conţin bunuri care însumate să ducă la asemenea valoare.

D.V.

One thought on “Ana Aslan ar păli de invidie! Oana Bulai, întinerită cu 10 ani după tratament cu (funcţia de la) SARE!

  1. Cand te asezi pe un scaun mai inalt decat teancul de carti citite, inseamna ca ceva iti lipseste……Oare ce ,,dragii mei nemteni,, ?

Lasă un răspuns