Amezi de 200.000 lei, pentru CRIMINALII DE MEDIU de la Heidelberg Cement, date de Garda de Mediu

Două amenzi, în valoare totală de 200.000 lei au fost aplicate de Garda de Mediu Neamț CRIMINALILOR DE MEDIU de la Heidelberg Cement, informează un comunicat remis astăzi de instituția respectivă.

Cele 2 amenzi a câte 100.000 lei fiecare au fost aplicate pentru nerespectarea autorizației de mediu, respectiv pentru deversarea de substanțe periculoase în râul Bicaz.

Mai jos, integral comunicatul celor de la Garda de Mediu.

Se observă că la o zi după ce Prefectul de Neamț, George Lazăr, l-a acuzat pe șeful Gărzii de Mediu Neamț (Iftime Petrariu) de neimplicare și incompetență (pentru că nu a făcut plângere penală și a trebuit ca Poliția să se autosesizeze și să sesizeze Parchetul) și Garda de Mediu anunță, că abia azi, a sesizat Parchetul.
E, indirect, o dovadă care arată lentoarea cu care acționează acestă instituție bugetofagă când e vorba să-i deranjeze pe cei care comit grave ilegalități la adresa mediului, un fel de atitudine complice în favoarea infractorilor.

În comunicatul de mai sus mai sunt și alte detalii interesante care arată viteza de reacție și profesioalismul (lipsă) la Garda de Mediu Neamț. Vom reveni.

D.V.

Lasă un răspuns