Americanii de la Google şi Facebook, respect faţă de simbolurile românilor, de Ziua Naţională! Soare şi Lună, Bărbat şi Femeie, Cruce!

Imaginile de mai sus sunt cele pe care românii care deschid azi Google sau Facebook le vor găsi drept mesaje de întâmpinare din partea celor două platforme online.

Cel de la Google (foto stanga) e plin de simboluri aparte care reprezintă spaţiul românesc, inclusiv cu Bărbatul şi Femeia care (Soare şi Lună) dau să se sărute în timp ce cel de la Facebook (foto dreapta) are în reprezentare, în afară de cuplul tradiţional din prim-plan şi o biserică (în plan secund) pe care există şi Crucea.

Respectul arătat de cele două companii uriaşe faţă de simbolistica de suflet a românilor este o lecţie adevărată pentru unii români, ajunşi pe anumite funcţii şi care, din diverse motive (fie le pute tot ce e românesc autentic, fie servesc tezele altor interese, cu totul străine faţă de cele româneşti, fie suferă de „furculision cronic”) aruncă la gunoi idei şi concepte de suflet pentru neam sau comunitate şi ne tot branduiesc şi re-branduiesc cu fel de fel de cerculeţe şi pătrăţele pe care le tot explică (probabil îşi iau şi tainul pentru atâta zel) prin „trendul european”.

<<Ziua Națională a României – 2017 este celebrată de Google printr-un doodle special care mizează pe o serie de simboluri tradiționale, extrem de interesante. Cel mai ascuns detaliu este în interiorul literelor O din GOOGLE: cele două personaje în costume populare simbolizează soarele și luna care se sărută.
Ziua Națională a României – 2017 este prilej pentru un doodle surprinzător propus de gigantul american Google. Desenul pentru Ziua Națională a României 2017 este realizat de ilustratorul român Aitch și, conform prezentării de pe site-ul Google, descrie moștenirea bogată a țării, pe fundalul unui covor tradițional românesc.
Elementele simbolice pe care Google le propune în desenul de Ziua Națională a României sunt râsul (linxul), fructul de măceș, stejarul, dar și referiri la cerb, munți și păduri „simbolizând peisajele emoționante și resursele bogate”.
România este faimoasă, de asemenea, spune Google în prezentarea de Ziua Națională a României – 2017, prin ceramica tradițională cum e cea de la Horezu sau Marginea (reprezentată pe litera L din doodle-ul Google).
Un alt simbol capital care integrează folclorul și baladele românești este luna, arată Google în descrierea acestui doodle omagial de Ziua Națională a României – 2017.
„În imagine, soarele și luna apar ca un cuplu format din bărbat și femeie, amândoi îmbrăcați în costume populare, care se apropie să se sărute”, explică Google.
O zi națională fericită, România! ne urează Google>> – este explicaţia celor de la Realitatea.tv despre mesajul motorului de căutare Google.

V.N.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Americanii de la Google şi Facebook, respect faţă de simbolurile românilor, de Ziua Naţională! Soare şi Lună, Bărbat şi Femeie, Cruce!

  1. Totusi, imaginea de la Google seamana mai mult cu un covor oriental sau rusesc, nu prea are legatura cu specificul romanesc!Cu tot respectul….

Lasă un răspuns