Amenzi-record pentru braconierii de pește din Roman: Peste 50 de mii de lei în doar câteva ore!


Ieri, în doar câteva ore, zeci de pescari prinși pe malul râului Moldova, în apropiere de Roman, au fost amendați de jandarmii nemțeni. Potrivit unei informări venite din partea responsabililor instituției, în urma acțiunii de ieri au fost aplicate peste 50 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea ca urmare a încălcării reglementărilor în materie de pescuit. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 55.800 lei.
Deşi Jandarmeria Neamţ a informat populaţia în repetate rânduri despre reglementările în materie de pescuit şi acvacultură şi cu toate că în prima zi a sărbătorilor pascale au fost sancţionate 27 de persoane cu amenzi în valoare de 21.350 lei, la numai o săptămână, alţi 36 de pescari au încălcat legea pe râul Moldova, în apropierea municipiului Roman. Aşadar, pentru că au pescuit fără permis, că au desfăşurat astfel de activităţi recreativ-sportive în perioadă de prohibiţie ori în zone de protecţie şi pentru că au pescuit în scop comercial pe cursul unei ape curgătoare în zona de 500 m aval de baraj, pescarii au fost sancţionaţi de jandarmi cu amenzi în valoare de 53.900 lei”, precizează oficialii IJJ Neamț.
În afară de faptele antisociale constatate la regimul piscicol, jandarmii nemţeni au mai constatat şi alte contravenţii, precum: provocarea unor scandaluri, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, refuz de legitimare, consum de alcool în spaţiile publice precum şi alte fapte ce au adus atingere normelor de convieţuire socială.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns