Ameninţări în numele “lu’ domnu’ deputat”!

 

amenintari

Mama proştilor este mereu gravidă – spune un înţelept din popor. Şi vorba asta se potriveşte de minune unei situaţii prin care unii ar dori să prindă clipa înălţătoare când ar putea cânta prohodul unei publicaţii pe care o consideră incomodă.

Publicaţia este vestea.net şi veţi vedea că publicăm acest articol nu pentru a ne victimiza ci pentru a-i sfătui pe cei care devin ţinta unor presiuni şi ameninţări penibile (indiferent de la cine vin) cum să-şi ia măsuri de siguranţă.

De câteva săptămâni am tot fost puşi în gardă de faptul că unii binevoitori nu mai pot dormi de grija acestui site. Nu am băgat mai mult în seamă decât merită personaje de carton pe care nu merită irosită atenţia. Dar au tot venit semnale cum că la diverşi colaboratori (în diverse forme) ale acestui site li s-a bătut în poartă şi li s-a spus (pe diverse tonalităţi) că nu dă bine să-şi asocieze numele, imaginea etc cu vestea.net.

Situaţie concretă relatată de mai multe surse absolut credibile: “A venit jurnalistul X şi mi-a spus textual: <<Vin din partea lu’ domnu’ deputat Y care are o problemă cu siteul vestea.net, cu jurnalistul ăla. Ştiu că tu/dumneavoastră colaborezi cu acest site. Nu e bine. Nu e bine deloc. Domnul deputat e foarte supărat pe site, va da în judecată şi de ce să ai şi tu probleme? Te sfătuiesc să întrerupi colaborarea, aşa e mai bine, nu are motive domnu’ deputat să fie supărat pe tine!”.

În curând o să vă daţi seama de ce nu am folosit (deocamdată!) numele concrete din astfel de relatări. Dar da, aţi ghicit, “jurnalistul” invocat e un pseudo/profesionist care scrie un fel de ştiri-manele, pline de oftaturi mai ceva decât operele lui Salam, cu tamponări zgomotoase între subiect şi predicat, cu atentate evidente la adresa logicii (că despre bunul-simţ al relatării jurnalistice, evident, nu e cazul). Da, aţi ghicit, este vorba despre acel sfânt care periodic atacă proletcultist şi sovietic „presa care se îndoapă din bugete publice” dar nu osteneşte ca pe firmă sau pe ong să alimenteze, din aceleaşi bugete, conturile pe care le controlează. Iar sumele nu sunt deloc mici, expeditorii (instituţii publice) nu sunt deloc puţini.

Şi ca să nu fie niciun dubiu, da, încă o data aţi ghicit, e vorba de acel tip cu alură de cioclu, veşnic în cămăşi, blugi şi sacouri cu patru numere mai mari, de parcă ar fi primite la poarta cimitirului.

Nu ştim (încă!) dacă e mandatat de deputatul respectiv să transmită astfel de mesaje care aduc a ameninţări mafiote şi a presiuni de tip interlop. În ciuda unor animozităţi cu respectivul parlamentar, sperăm, totuşi, că nu se coboară până acolo…

Dar nu asta ar fi problema. Acest articol a fost scris, repetăm, nu ca să ne victimizăm. Nu e cazul. Şi, în general, nicio publicaţie serioasă nu îşi propune să fie iubită de politicieni, de toţi politicienii. Şi nici nu primeşte lecţii de morală sau deontologie de la ciudaţi care habar nu au ce e o ştire dar se dau gazetari pentru a-şi răzbuna nefericirile şi umorile de prin copilărie. Şi oricât de dur ar părea, nu oricine are un laptop sau scrie versuri despre fetele pe care le-a visat dar erau, o!, prea departe devine, automat, jurnalist. Pentru că ştirea aia de 5 rânduri e al naibii de încăpăţânată, are nişte reguli de la care nu te poţi abate, şi dacă nu pui mâna pe carte (se începe cu “Manualul Jurnalistului Începător”) nu vei scrie ştiri oricâte site-uri ai face cu copy-paste şi le-ai numi „ziare onlain”. Orice breaslă îşi are impostorii ei şi nici gazetăria nu e ferită de acest virus… Iar printre cei mai detectabili impostori sunt cei care nu au lucrat într-o redacţie, urcând – mai repede sau mai încet – trepte ale devenirii profesionale, dar organizat, pe reguli ci au intrat în breaslă pe uşa de la Registrul Comerţului devenind, din prima, „director de presă” (nu avem nimic cu managerii acestor afaceri ci doar subliniem că director e una şi jurnalist e altceva).

Revenind… SFAT: Dacă vă bat la uşă astfel de ciocli care se dau ambasadori de deputaţi sau de alţi demnitari şi au a vă transmite astfel de mesaje de cartier, nu ezitaţi şi ÎNREGISTRAŢI-LE AMENINŢĂRILE!

Nu neapărat că să le faceţi publice ci pentru că astfel de indivizi care confundă viaţa reală cu alba-neagra nu vor avea niciun scrupul să spună mâine-poimâine că da, discuţia a avut loc dar a fost invers. Adică să pozeze ei în victime şi să vă pună în gură cuvinte pe care nu le-aţi spus (aţi ghicit, fac şi aşa ceva).

Valoarea unor asemenea ameninţări şi a unor asemenea ciocli este, evident, ZERO BARAT! Dar nu strică să vă asiguraţi o minimă protecţie împotriva unor astfel de ciudaţi care mint cum respiră şi care, vorba unuia păţit, sunt “spălători de cadavre”.

Daniel VINCA

Nota Bene – Am mai spus şi altădată, pe post, la Tele M Neamţ. Eu, Daniel Vinca, nu sunt vreun sfânt sau vreun tip perfect. Şi pe lângă alte probleme sau defecte am şi nişte datorii personale. Pe care mi le asum împreună cu această situaţie deloc confortabilă. Dar asta nu însemnă că – ba, dimpotrivă! – mă pot opri aluzii sau ameninţări să fac presă. Pentru că – în ciuda sacului meu de defecte – eu chiar ştiu să fac asta, chiar ştiu să documentez şi să scriu o ştire şi nu voi considera niciodată că o şedinţă de două ore, filmată şi urcată cu furca pe youtube, este articol de presă dacă nu sintetizează o informaţie de interes.
Vorba celor de la care am învăţat meserie: “Care-i ştirea?”.

Cât priveşte articolele-manea aflate în pregătire prin unele laboratoare, nu poţi decât să zâmbeşti… Aşa, doar pe scurt, nu m-au “ucis” serialele celor de la nsimtirea (dacă nu ştiaţi, e numele unui site cu semnături anonime). Cu “voalul” pe faţă şi cu ciorbe reîncălzite, dar măcar ăia scriau în limba română, nu-ţi trebuia translator ca în cazul autorilor-ciocli care au creierul atât de lustruit încât nu se sfiesc să confunde contractele lor de publicitate sau alte aranjamente cu… taxe de protecţie şi transmit, în texte publice, să le fie lăsaţi clienţii în pace.

 

14 thoughts on “Ameninţări în numele “lu’ domnu’ deputat”!

 1. Linge Blide de IXXXX nu e cel care ne spunea ce buni sunt unii interlopi si facea interviuri de cacat cu unii dintre ei? Ia vedeti ce bani a luat in ultimii ani de la Consiliul Judetean, de la Primaria Tirgu Neamt si Piatra Neamt! Sute si sute de milioane!!!

 2. Cine il considera ziarist pe penibilul acesta trist??? Tot prostul poate sa injure pe internet si sa aiba fani sau sa puna filme fanny sau ciudate pe youtube si sa faca rating cu porcarii din astea. Un analfabet care se adreseaza retardatilor!!!

 3. Ma distreaza oarecum razboiul asta intre cele doua site-uri. Ca stie toata lumea la cine va referiti, nu trebuie nume si prenume. Si inca nici n-a inceput campania electorala. Atunci sa vezi!

  Admin: nu e nicicum razboiul la care va referiti. De cate ori ati vazut pe acest site ca o face cineva pe judecatorul presei, pe ză madăr end ză fadăr? E vorba de altceva, de impostura. Iar unul din semenele dereglării este atunci cand cineva vrea sa fie si jucator, si arbitru. Culmea, si credibil si o face pe Virginica cu fusta pe vine… Hai ca deja i+am dat prea multa atentie cioclului impostor. Cred ca asta isi si doreste, sa fie bagat in seama…

 4. Apreciez sinceritatea d-voastra dle Vinca. Va asumati deschis problemele pe care le aveti. In acelasi timp, nu coborati la nivelul acestei nulitati umane decat atunci cand constatati ca depaseste orice limita (e drept, in ultima perioada depaseste cam des limitele). In afara intereselor murdare pe care si le promoveaza in mizeria „onlain” pe care o detine, frustrarea pe care o are in ceea ce va priveste transpare din fiecare litera folosita. Probabil va urma si dl. Apetrii, avand in vedere ca e un concurent direct. Orice subiect are legatura cu cei care nu-i platesc taxe de protectie „onlain” sau cu d-voastra. Din 2 in 2 zile striga catre DNA sa vina. Tare ma gandesc la faptul ca n-ar trebui sa-si doreasca asta!!!! Cata ipocrizie poti avea cand tu esti conectat la buget prin diverse metode si de o maniera groteasca???! Cum spuneau si ceilalti comentatori, sa verificati ( legea va permite) cam de ce fonduri a beneficiat acest individ de la cj, societatile cj, primarii si societatile primariilor. Sa nu uitati vreo entitate!!! Citeam ca acum ia 35000 lei de la cj???????!!!! Nu se poate asa ceva!! Ce face dl. Iacoban??? Pai cj promoveaza turismul cu el in loc sa rentabilizeze societatea de profil?? Nu e bine dle presedinte. Inchei cu o vorba romaneasca: pe cine nu lasi sa traiasca, nu te lasa sa traiesti! Succes dle Vinca.

 5. Pe acelasi proiect a luat alti 20.000 de lei de la Primaria si Consiliul Local Piatra Neamt in sedinta de la sfarsitul lunii aprilie. Si scria cu tupeul care il caracterizeaza ca de fapt ii trebuie 200.000 lei. Doua miliarde de lei vechi!!!!
  De ce voi presa serioasa (cu pacatele fiecaruia, dar cu un anumit standard profesional) nu scoateti asemenea mizerii din randurile voastre?

 6. Toti corijentii la limba romana care la scoala luau 4 in teza si abia treceau clasa au visat sa scrie ei o carte sau sa-si facă KADO un ziar sau macar un site sa le arate ei profesorilor ce destepti s-au facut. Derbedeul asta il injura odata pe site pe profesorul Lacatusu. Are frustrari baiatul, ca toate loazele care nu luau 5 la extemporal decat daca puteau copia…

 7. Aveti dreptate. E lesne de vazut cum va ataca prin site-ul sau. E greu sa te pastrezi vertical cand trebuie sa actionezi la comanda.

 8. Trebuie sa fii nebun sa citesti saitul ala de cacao. Eu m-am lamurit inca o data cand a publicat o stire bomba ca e DNA la Drupo si dupa doua zile spunea penibil ca a dat stire mincinoasa ca asa a copiat de la monitorul. Sa va uitati cum copie stiri de la altii, le pune pe site si le modifica data sau ora sa para data mai inainte.
  A mai fost un articol cu un accident de avion usor la Bacau pe care l-a copiat cuvant cu cuvant de la zch.ro.

 9. Mie mi se pare oarecum suspect cum ia personajul bani de la primarii si cj prin fundatie pentru proiecte sociale si tot fundatia ii sustine laturile pseudojurnalistice unde vinde si publicitate, probabil pe firma….asta e o inginerie care ar trebui verificata de niste institutii de specialitate. omul isi trece toate profiturile prin ong ca sa nu plateasca impozite si-apoi vine cu niste declaratii pe 0 sa arate ca nu are datorii…

 10. Papagalul e si fraierache. A postat pe facebook o insailare ca nu e asa dar aminteste de o discutie pe o terasa cu o alta persoana. In articol nu e mentionata nici o referire concreta la o discutie anume, un loc anume. Amintind de acea discutie si spunand ca nu e adevarat, cioclul acesta cum i-ati zis voi se da singur de gol. De ce aminteste de acea cafea si zice ca a discutat de fapt altceva? Cine se scuza se acuza…

 11. BAI FRATE DAR CAT DE NAIVI SUNT CA SA NU SPUN ALTCEVA POLITICIENII CARE BUN BOTUL LA ABERATIILE BRUNETULUI? IN CAMPANIA LA PREZIDENTIALE UMBLA CU O ZI-DOUA INAINTE DE ALEGERI PE LA PARTIDE SI CEREA 5000 DE EURO SA LE DEA RETETA SECRETA A CASTIGARII VOTURILOR CU PROMOVARE PE INTERNET. O POVESTE DE DOI LEI CA ARE CATEVA PAGINI PE RETEAUA DE SOCIALIYARE CU NUME DE COMUNE DIN JUDET UNDE ARE 50 DE LIKEURI SI ORICUM NU INSEAMNA CA II FACI TU SA VOTEZE TOTI AIA CUM VREI TU. UN TEPAR PE CARE IL BAGA IN SEAMA DOAR AIA CARE AU PROBLEME CU IQ-UL!

 12. Va vine sa credeti sau nu, nume importante din PSD Neamt tremura de frica in fata acestui cioclu si desi il detesta il suporta pentru ca le e frica de el, este cunoscut pentru cum toarna tot la liderul numarul 1 din PSD Neamt. Dar va asigur ca parlamentari de Neamt si consilieri judeteni sau locali de la Piatra Neamt l-ar pupa si in fund pentru ca le este frica de el. E ciochistul sef!!!

 13. de-aici se vede cat de jos e nivelul politicienilor, ziaristilor, functionarilor etc. dupa cat de multa importanta ii acorda unui astfel de individ. nulitatile se tem tot de nulitati…!

 14. RADETI VOI DAR ACEST ASA-ZIS ZIARIST ESTE NUMARUL 2 IN PSD. NU CREDETI? CU CINE S-A SFATUIT PRESEDINTELE PSD NEAMT CAND A LUAT DECIZIA DE A INCERCA SA-L SCHIMBE PE CHITIC DE LA PRIMARIE? „DA, SEFUL, HAI SA-L DAM JOS, UITE CATA PUBLICITATE ISI FACE CHITIC PENTRU PRIMARIE, NU E BINE PENTRU PSD”… TOT ACEST NUMAR 2 NEOFICIAL TRIMITEA ATUNCI SMS-URI LA PARLAMENTARI, SA AFLE SI AIA A 7-A ZI DUPA SCRIPTURI… DECI TIPUL CU ONLAINUL SI CU ONG-UL E AL DOILEA IN PSD NEAMT, PESTE PARLAMENTARI!!!

Lasă un răspuns