AMENDAT pentru că A LEZAT DEMNITATEA ‘DOMNULUI PREŞEDINTE’

Nemţeanul Mihai Ţuburlui (cel care protestează, de vreo două luni, în faţa Palatului Administrativ din Piatra Neamţ) a primit una din amenzile de la Jandarmi pentru că ar fi comis ilegalitatea de a fi lezat demnitatea preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă.

tuburlui

Din procesul verbal postat pe internet de contravenient rezultă cum agentul constatator – un subofiţer de la Inspectoratul de Jandarmi Neamţ – i-a aplicat o amendă de 200 de lei pentru că acesta ar fi încălcat Legea 61-1991 (cu modificările ulterioare) pentru că la acţiunea de protest din data de 8 mai 2014 l-ar fi gratulat pe preşedintele CJ cu anumite expresii.

“Vorbele şi expresiile jignitoare” consemnate de jandarm sunt “mafiot, incompetent, incult” dar, cu acelaşi zel, a fost monitorizată şi punctată şi expresia „comunişti care se ling unii pe alţii”. Drept pentru care, trăgând concluzia că Ţuburlui a încălcat legea „LEZÂND DEMNITATEA DOMNULUI PREŞEDINTE”, slujbaşul statului a stabilit amenda de mai sus. Cum hârtia are menţionate, cu pix roşu, în colţul din dreapta sus nişte cifre ce par a fi un număr de doar şi i-a fost remisă deja amendatului, se poate trage concluzia că sancţiunea a fost aprobată de un superior al agentului constatator.

tuburlui2

Un amănunt interesant în procesul verbal scris cap-coadă cu majuscule este faptul că nu este pomenit niciodată numele destinatarului vorbelor de duh, dar identitatea acestuia este dincolo de orice dubiu, întrucât se menţionează că acestea îi erau adresate „DOMNULUI PREŞEDINTE AL CONSILIULUI JUDEŢEAN”.

Nu este singura amendă care a fost primită de Ţuburlui în cele două luni de când, zilnic, protestează în faţa Palatului Administrativ din Neamţ (unde se află sediile Prefecturii şi Consiliului Judeţean).

Dincolo de datoria Jandarmeriei române de a apăra ordinea publică şi statul de drept, pentru cetăţeanul simplu rămâne întrebarea dacă aceeaşi instituţie a dovedit acelaşi zel când sute de colegi din M.A.I., adică poliţişti sindicalişti, au scandat în faţa Palatului Cotroceni “Ieşi afară, javră ordinară!”. Atunci, Ministru de Interne era Vasile Blaga, (considerat la acel moment) un apropiat al Preşedintelui României, Traian Băsescu iar acum Ministru este Gabriel Oprea, preşedintele unui partid (UNPR) din care face parte şi Culiţă Tărâţă.

Un alt amănunt de culoare este că Ţuburlui şi-a primit amenda şi pentru referirea la – cităm din ce a scris jandarmul – “Comuniştii care se ling unii pe alţii” iar tupeul de a face această afirmaţie s-a consumat pe 8 Mai. Adică în ziua în care comuniştii sărbătoreau înfiinţarea PCR.

Daniel VINCA

Alte articole despre “amendat”:

Crezul protestatarului consecvent: “Băiatul meu va învăţa să fie un bun român”

Protestatarul Ţuburlui, mereu la datorie… Exces de “prezentaţi actele, vă rog!”

Filaj acuzat de protestatarul Ţuburlui

Foto blog Mihai Ţuburlui – vânătorul de comunişti

 

 

Lasă un răspuns