„Am stat o oră la coadă la Podul Pângărați!” Directorii de la Drumuri Naționale își bat joc de șoferi!


Peste o oră – acesta este timpul invocat de unii nemțeni în care ar fi stat ieri la coadă la Podul de la Pângărați cu restricții de circulație, pe care se circulă într-un singur fir, în regim de semafor. Au fost și șoferi mai norocoși, care au stat cam jumătate de oră dar și destui care spun că timp de 60 de minute au înaintat ca melcul.


Ieri după amiază, pe sensul de mers Bicaz – Piatra Neamț, coada începea de la intersecția cu drumul care duce la Mănăstirea Pângărați (sau chiar de mai la nord), adică pe minim 3 kilometri.
Dincolo de motivul oarecum obiectiv (circulația cu restricții pentru că podul a ajuns la un nivel grav de degradare – trăiască toți trântorii care au condus CNAIR și DRDP Iași în ultimii zeci de ani!), trecerea peste acest pod al suspinelor relevă un alt motiv, subiectiv. Semafoarele de la ambele capete ale drumului sunt reglate cu același interval de timp (2-3 minute) pentru ambele sensuri, deși valorile de trafic erau duminică (după-amiaza și seara) net diferite.
Astfel, dacă pe sensul de la Bicaz spre Piatra coada era de câțiva kilometri (de sute de mașini, poate chiar o mie), pe sensul invers se adunau la semafor câte 2-3 mașini, rar câte 4-6.
Deci blocajul rutier era generat de incompetența șefilor de la Drumuri Naționale pe care nu i-a dus capul să seteze non-egal intervalele de verde-roșu pentru cele două sensuri de mers.
În epoca tehnologiei moderne, a comenzilor de la distanță (sunt atâtea aplicații comandate acum prin telefon), să nu intervii într-o zi întreagă (sau poate e vorba de mai multe zile) la așa problemă care afectează zeci de mii de șoferi într-o zi e un detaliu care arată până la ce nivel a ajuns impertinența și habarnismul sinecuriștilor puși pe funcții prin buttoane politice.

Vestea cere autorităților și responsabililor din Neamț (prefectură, Poliție Rutieră, Secția Drumuri Naționale etc) să solicite, de urgență, remedierea problemei și demiterea conducerii incompetente a DRDP Iași.
Reamintim că aceleași creiere inteligente sun cele care au montat semafoare la intersecția de la Girov, le-au cuplat la curent nu la rețeaua furnizorului ci la un consumator privat căruia i-au promis că achită costurile cu energia. După câteva luni, sătul să se tot roage de directorii DRDP să-i dea banii plătiți de el pentru consumul semafoarelor, omul s-a enervat și le-a scos din priză (situație remediată între timp, nu știm cât de serios a la long).

Context:
Fotografia de zi a fost realizată pe la ora 15 și ceva. Cea de noapte, după ora 21.

D.V.

3 thoughts on “„Am stat o oră la coadă la Podul Pângărați!” Directorii de la Drumuri Naționale își bat joc de șoferi!

 1. Nu vrea Arsene sa ne spuna de podul de la Pangarati?
  Si de cum a modernizat el cu banii nostri judetul Neamt asfaltand in comune parasite in timp ce podurile de pe drumurile nationale stau sa cada de ani de zile?
  De astea nu putea sa se ocupe?
  Pai de ce?Pentru ca firmele de ”casa”nu se ocupa cu reparatii de poduri?E complexe lucrarile la poduri,normal,nu”spalat pe maini” ca la asfaltarile de 2 bani prin sate si comune.Asta o fi oare?Probabil ca daca firmele de”casa”s-ar fi ocupat si de poduri…toate erau reparate in prezent….pariu.

  Un singur lucru bun :daca a ”cazut” podul de la Pangarati,taranoii se vor gandi de 7 ori inainte sa vina in urbea noastra iar noi care locuim in acest oras vom fi scutiti de poluarea si mizeria pe care acestea o produc in detrimentul sanatatii noastre.

 2. In timpul eestei cozi militia statea la 100 m depod, cu radarul la panda intr-un Logan neinscriptionat. Probabil nu au coborat la dirijat din cauza de muje.
  Tot pe-atata si-au luat si stand la dos, cu diferenta ca le-a tihnit mai bine !

Lasă un răspuns