Alui Gheorghe: „Sunt supraviețuitorul unor epoci de pioasă, jenantă sau ticăloasă amintire!” Sărbătoarea „144” la PNL Neamț cu diplome pentru dascăli și cărturari.

Moment aniversar vineri. 24 mai, la PNL Neamț, organizația județeană sărbătorind – chiar în ultima zi de campanie pentru alegerile europarlamentare – 144 de ani de la formarea acestui partid istoric. Liberalii nemțeni au oferit, cu această ocazie, diplome de recunoștință unor dascăli și cărturari, formatori de conștiințe și destine din Neamț.

Au fost astfel premiați profesorul Grigoruță Oniciuc (directorul Colegiului Național Petru Rareș), scriitorul Adrian Alui Gheorghe și profesorul Adrian Stroici (de la Liceul de Artă Victor Brauner, dascăl prin mâna căruia au trecut generații de elevi din care mulți activează acum în domeniul muzical, în Neamț sau în țară).

Adrian Alui Gheorghe a avut cel mai pătrunzător speech după ce a beneficiat și de un intro pe măsură făcut de depuatatul Laurențiu Leoreanu.

„Îl invit pe domnul Adrian Alui Gheorghe, o personalitate cunoscută dar și recunoscută în județul Neamț, în Moldova și în țară. Din păcate, domnia sa a trecut și peste – așa a fost să fie – oprobiul reprezentanților PSD-ului care a căutat să-l ia din panoplia valorilor nemțene și să-l ascundă undeva sub tina timpului. Numai că diamantele strălucesc mai mult atunci când un cărturar, un om de bine vine și șterge praful așezat cu nonșalanță de cei ignoranți și când cei care știu să recunoască valoarea îl aduc în față.
Domnule Adrian Alui Gheorghe vă mulțumim pentru tot ce ați făcut de-a lungul timpului (…). Vă felicit, spiritul dumneavoastră de liberal adevărat a rămas neatins chiar dacă musonii PSD-ului au căutat să vă acopere cu ignoranța lor”, a spus Leoreanu.

„În primul rând vă mulțumesc pentru invitația pe care mi-ați făcut să particip la acest club liberal, mai ales într-un moment istoric spun eu pentru că fiecare aniversare, fiecare an adunat înseamnă istorie. Mă întrebam în ce calitate am venit astăzi aici, dincolod e vibrația recunoscută de liberal. Și mi-am spus că, pe de altă parte, dincolo de toate celelalte calități, am venit în calitate de supraviețuitor. Supraviețuitor al unei epoci de pioasă amintire, epoca Ceaușescu, supraviețuitor al unei epoci de jenantă amintire, epoca Iliescu și încă supraviețuitor al unei epoci de ticăloasă amintire, Dragnea, Arsene, Dăncilă și așa mai departe. 
Din păcate și România mereu trece prin această experiență a supraviețuirii. Noi supraviețuim continuu, în condiții dintre cele mai încurcate. (…)
Am văzut sondajele de opinie și am văzut că PNL-ul are un avans considerabil. Mă gândesc că după ziua de duminică trebuie gestionată victoria. E mai greu să gestionezi victoria, decât o înfrângere, mai ales în plan politic.
Sunt convins că foarte mulți vor găsi, prin analize specifice, gena liberală, după duminică. Chiar am văzut un fost primar, fost prefect de Neamț care într-o dimineață s-a frecat la ochi zilele trecute, s-a uitat în oglindă și a strigat: <<Sunt liberal!>>. Știți despre cine este vorba. probabil vor mai fi și alții care vin din aceeași zonă, vin spre partidul liberal după victoria preconizată săptămâna viitoare”, a subliniat Adrian Alui Gheorghe.

Director al celui mai cunoscut liceu nemțean dar și coordonator al unor loturi de elevi olimpici care au adus în județ medalii naționale și internaționale, profesorul grigoruță Oniciuc a punctat și faptul că el este membru în PNl din perioada în care partidul era tot la Opoziție dar și că decizia înființării unității școlare (care în acest an sărbătorește 150 de ani de existență) a fost luată de regele carol 1 dar și de un ministru liberal: „Din 2009 sunt membru al Partidului Național Liberal, atunci când era în Opoziție, pentru cine își mai aduce aminte perioada respectivă. 
Colegiul Na’ional Petru Rareș împlinește anul acesta 150 de ani, în toamnă. Dacă în 1859 când a fost înființat Colegiul, clădire nu exista, am să vă spun cum s-a ajuns ca în locul acesta în care funcționează Rareșul acuma, să se ia decizia să fie această clădire.
În vizita Majestății Sale carol 1 în Municipiul Piatra neamț – în Piatra, cum se numea atunci – s-a luat decizia împreună cu Ministrul liberal Dimitrie Sturza de a se înființa acest gimnaziu. Un adevărat sanctuar a ceea ce înseamnă cunoaștere, inteligență și valoare.
Au trecut de atunci 150 de ani. iată că acum ne pregătim să sărbătorim în toamnă iar alături de domnul primar, de echipa de consilieri liberali de la Primărie am primit nu sprijin ci foarte mare sprijin pentru toate proiectele pe care le-am propus. Atât eu cât și colegii mei. Pentru toate acestea și pentru toate cele care urmează să se întâmple frumos și bine, vă mulțumesc și vă asigur de întregul meu respect”.

Profesorul Adrian Stroici de la Liceul de Artă Victor Brauner a subliniat, foarte pe scurt, cum muzica contribuie și ea la ideea de viață mai bună: Nu sunt pregătit pentru un speech dar știu că întotdeauna, atunci când am fost solicitat, din partea liceului nostru să aduc mesajul copiilor pretuntideni am făcut-o și o fac cu tot dragul, pentru că noi, prin muzica pe care o facem, contribuim la pacea, la liniștea și la bunăstarea oamenilor din jurul nostru”.

Prezentatorii evenimentului – George Lazăr și Daniel Vasiliu – i-au invitat la microfon pe parlamentarii Laurențiu Leoreanu și Eugen Țapu, pe primarii Dragoș Chitic și Lucian Micu care i-au felicitat pe liberalii prezenți pentru această aniversare și, evident, au dat un ultim mesaj de luptă pentru alegerile de duminică.

Cuvântul de final i-a aparținut deputatului Mugur Cozmanciuc, președintele Organizației PNL Neamț care – pentru că tot se făcuse referire la acțiunea de pe 9 mai, de la Sala Sporturilor – a ținut să sublinieze că meritul nu este doar al lui ci a întregii echipe liberale, a tuturor celor implicați în organizare și care au crezut și au demonstrat că PNL poate face cea mai reușită acțiune electorală de la Neamț.

Cozmanciuc a făcut și un foarte scurt rezumat al experienței sale de lider al PNL Neamț: „Emoții și trăiri cum am avut de când am devenit președintele PNL Neamț poate nu am avut în cei 36 de ani până a veni aici. Sunt și lucruri care m-au încărcat pozitiv, sunt și lucruri care m-au învățat foarte mult cum să respect lumea. Pentru că aici am învățat ce înseamnă și omenie, ce înseamnă și putere. (…) Dacă astăzi suntem aici ca o familie liberală unită, este meritul fiecăruia dintre noi. Este meritul nostru că am știut când să lăsam și cât să lăsăm și am știut când să impunem și cât să impunem”.

„Doamne Ajută, spre victoria liberală pe 26 mai!”, a fost ultima frază din speech-ul lui Mugur Cozmanciuc.

Întregul eveniment, în format VIDEO, AICI.

 

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns