Alui Gheorghe despre Gay-ii care taie ceapă pe icoana cu Hristos: „Revoltător! Eu nu mi-am permis să maimuțăresc vreun minoritar, de ce trebuie să accept așa ceva?”

Scriitorul nemțean Adrian Alui Gheorghe se alătură celor care consideră că secvența de teatru din Festivalul Pride (minorități sexuale) de la Cluj depășește nivelul de metaforă artistică fiind o adevărată ofensă adusă creștinilor. Este vorba de un episod în care actorii, îmbrăcați sumar, doar în chiloți și cu acoperământ monahal pe cap… taie ceapă pe o icoană cu Isus Hristos.

<<Revoltător! Legea cultelor 489/2006, art. 13, alineatul 2 ” În România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă, precum şi ofensa publică adusă simbolurilor religioase.” Anomalia îngroapă România! Mamele lor sunt foarte mîndre!>>, spune Alui Gheorghe într-un mesaj public în care dă și linkul spre un articol care face referire la subiectul respectiv.

Un comentator face referire la unii slujitori ai Domnului care mai păcătuiesc iar răspunsul scriitorului nemțean este cât se poate de clar, punctând faptul că minoritarii cer să să le fie respectate opiniile și alegerile în timp ce ei, prin acest moment, ofensează pe yoți cei care îmbrățișează o credință: <<…Sunt de acord că sunt buruieni peste tot, inclusiv pe ogorul credinței …! Harul e rar și sumar. Vorba părintelui Ioanichie Bălan: Sunt mulți îmbrăcați în haine negre, dar nu sunt toți îmbisericiți. Sunt mulți care nu au altă treabă, se află doar în treabă, Dumnezeu îi numără…! Dar arta are putere de a generaliza un mesaj, iar acum, după mesajul Papei și după învățătura lui Iisus, ca să supraviețuim avem nevoie de mai multă bucurie și de mai puține prilejuri de a ne produce scîrbă. Eu nu maimuțăresc pe niciun minoritar, de orice fel ar fi el, de ce ar trebui să accept ca el să îmi maimuțărească convingerile, credința și sensibilitatea? Părerea mea…!>>.

Alui Gheorghe explică de ce replici precum ale lui nu se încadrează în zona de „fundamentalism” (cum clamează cei care o fac pe avocații minoritarilor exaltați) ci este vorba, pur și simplu, de pretinderea unui respect firesc: „Nu e vorba de fundamentalism, care e o atitudine total blamabila; ci pur si simplu libertatea mea (religioasa, etc) nu trebuie să o incomodeze pe a ta…! în rest, fiecare cu problemele lui”.

Reamintim că și Teatrul Tineretului din Piatra Neamț a fost vizat în ultimii ani de observația că nu doar că ar da o anume atenție minorităților sexuale ci că – și în piesele proprii și în cele selectate pentru Festivalul de profil de la Piatra Neamț – minoritățile sexuale sunt mai promovate decât alegerea majorității. Altfel spus, TT este acuzat că în mandatul directorarei Geanina Cărbunariu a devenit o oficină neo-marxistă care promovează foarte zelos educația de gen.

D.V.

One thought on “Alui Gheorghe despre Gay-ii care taie ceapă pe icoana cu Hristos: „Revoltător! Eu nu mi-am permis să maimuțăresc vreun minoritar, de ce trebuie să accept așa ceva?”

  1. Scene de genul celei ilustrate mai sus se gasesc in mai toate spectacolele „avangardiste” ale TT….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.