Alți trei șoferi prinși băuți în trafic

Aproape că nu trece zi în care cel puțin un șofer din județ să nu fie prins băut la volan de polițiștii de la Rutieră, potrivit statisticilor prezentate de biroul de presă al IPJ Neamț. Trecând peste faptul că acele persoane nu se gândesc la amenzile pe care le-ar putea primi, dar mai ales la propria viață, cu adevărat grav este că nu se gândesc nici la viața celorlalți, pe care-i pun în pericol de fiecare dată când decid să se urce la volan după ce au băut.
La fel s-a întâmplat și ieri seară, când polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au oprit pentru control o autoutilitară, în comuna Zăneşti. Cu acest prilej, oamenii legii au constatat că șoferul, un bărbat în vârstă de 48 de ani, consumase alcool înainte de a se urca la volan. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoarea de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot ieri, de această dată în Piatra Neamț, polițiștii au tras pe dreapta o autoutilitară condusă de un bărbat de 58 de ani, cercetările efectuate dovedind că și acesta se urcase la volan sub influența băuturilor alcoolice.
Un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului a fost depistat cu câteva zile în urmă, în timp ce conducea un moped în Gârcina. La fel ca și ceilalți, bărbatul mirosea a alcool, în urma  testării cu aparatul etilotest reieșind o valoare de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat. „Având în vedere cele constatate, toți conducătorii auto au fost conduși la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, cea mai mare valoare a testării cu aparatul etilotest fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.
În toate cazurile, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, pedeapsa prevăzută pentru această faptă fiind de la 1 la 5 ani de închisoare sau amendă, în funcția de gravitatea faptei.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns