Alţi 21 de ţigani scandalagii, reţinuţi pentru o zi de Poliţia Neamţ!

21 de ţigani au fost săltaţi dimineaţă de „mascaţii” de la S.A.S. (Serviciul de Acţiuni Speciale) din Tîrgu Neamţ şi din comuna Vânători-Neamţ. Toţi cei 21 au fost implicaţi în scandalul stradal din Tîrgu Neamţ în care recuzita a fost pe bază de topoare, pari, răngi şi au fost duşi la audieri la Poliţia Tîrgu Neamţ şi vor fi reţinuţi pentru 24 de ore. Nu vor fi şi arestaţi preventiv deoarece faptele pentru care sunt cercetaţi sunt pedepsite cu până la 2 ani de închisoare, caz în care arestarea preventivă nu este uzuală în practica judiciară.

În afară de cei 21 de scandalagii, au fost conduşi la Poliţie şi alţi 15, găsiţi în casele în care au intrat Poliţiştii, fără documente de domiciliu pe acele locuinţe. În cazul acestora sunt realizate doar amprentări şi fotografieri, „locuirea fără forme legale” nefiind vreo infracţiune.

Cei 21 de scandalagii din lotul de reţineri de azi se alătură celor 14, din lotul 1, care au fist reţinuţi n noaptea de joi spre vineri, imediat după episodul violent văzut de o ţară întreagă.

Reamintim că deşi IPJ şi IGPR (pe baza datelor primite de la Neamţ) au informat că ar fi fost vorba de un „conflict spontan izbucnit la ora 21.30”, cetăţenii din Tîrgu neamţ spun că cele două clanuri de ţigani s-au fugărit prin oraş timp de 12 ore. Mai mult, Vestea a publicat adresa oficială de la STS prin care se comunica faptul că apelurile populaţiei la 112 au început cu mai bine de o oră de momentul anunţat de IPJ. Adică de la 20.23. Şi până la ora 21.28 au fost 16 apeluri, apoi alte 7 de la 21.30 până la 21.38. Deci IPJ Neamţ a dezinformat flagrant opinia publică cu „conflict spontan la ora 21.30” şi nimeni până acum, din Poliţia Neamţ, nu a dat vreo explicaţie cu privire la cele 16 apeluri ignorate timp de o oră.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns