Altex, ÎNȘELĂCIUNE cu reduceri la vânzările de pe site. 1000 de produse cu PREȚURI ȘMENUITE

Publicitatea mincinoasă este ilegalitate în România și ultimul caz făcut public de ANPC – cel referitor la reducerile de Black Friday de pe siteul Altex – arată până la ce nivel duce minciuna firma controlată de nemțeanul Dan Ostahie.

<Sub coordonarea Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov a desfășurat, în ultimele zile, o verificare a mediului online, în ceea ce privește modul în care se derulează perioada cunoscută drept „Black Friday” – un vârf al promoțiilor anuale.
Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus)!
Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site>, spun cei de la ANPC.

Reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că ei „nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e”, menționează ANPC.
Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 50.000 lei și a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.
ANPC va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preț” neconformă!
De asemenea, ANPC va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale!

ANPC îi sfătuiește pe consumatori să manifeste atenție sporită atunci când doresc să achiziționeze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislația în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici și îi asigură pe cetățeni că supraveghează, la rândul său, permanent piața pentru a preîntâmpina sau sancționa astfel de cazuri.

V.N.

2 thoughts on “Altex, ÎNȘELĂCIUNE cu reduceri la vânzările de pe site. 1000 de produse cu PREȚURI ȘMENUITE

  1. Iata ca unii nu se pot abtine si vin si ne arata cum se face avere prin inselaciune.De fapt asa a lucrat acest patron de la inceput dar autoritatile in drept s-au facut ca nu vad.Poate se apuca cineva sa faca ordine cu acesti imbuibati.

  2. Tampitul ala care a scos pe gura enormitatea legata de corectitudine ar trebui dat afara din tara,nu doar din firma….uite asa m-am lecuit de Altex pe vecie…si nu doar eu. Cand iti spune omul in fata ca ti-o trage,e greu sa iti mai fie simpatic.
    Cam dobitoci astia de la Altex,cred ca isi freaca labele Emagul si Flanco…..

Lasă un răspuns